Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Erzurum'da CHP'lilerden seçim TIR'ının engellenmesine terazili protesto

        CHP'nin seçim standı olarak kullandığı ve Yakutiye Kent Meydanından polis zoruyla kaldırılan TIR, İlçe Seçim Kurulu'nun kararına rağmen Erzurum'a giremedi. Atatürk Üniversitesi kavşağında trafik polisi tarafından TIR'ın önü kesilidi. Bu durumu protesto eden CHP Genel Başkan Yardımcıları Enis Berberoğlu, Aykut Erdoğdu, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, bunun üzerine kavşağa masa sandalye atıp seçim çalışması yaptı.

        CHPGenel Sekreteri Gürsel Tekin ve partililer, Erzurum'da tarihi dokuya zarar verdiği gerekçesiyle zabıta ekiplerince kaldırılan seçimTIR'ınıYediemin garajından geri aldı.

        SeçimTIR'ınıalabilmek için kente gelen Tekin ve partililer, ilk olarak Yediemin garajına gitti. Burada mahkeme ve seçim kurulu kararlarını yetkililere teslim eden partililer,TIR'ıgeri aldı.

        Daha sonra polis eşliğinde kent merkezine doğru ilerleyen seçim TIR'ı, Üniversite Kavşağı'nda trafik polislerince durduruldu.TIR'ınşehir merkezine girmesi engellendi.

        Burada gazetecilere açıklamalarda bulunanCHPGenel Sekreteri Tekin, ilk olarak Vali Ahmet Altıparmak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile görüştüklerini anlattı.

        SeçimTIR'ıylailgili mahkeme kararının bulunduğuna işaret eden Tekin, Belediye Başkanı Sekmen'in seçimTIR'ınıHavuzbaşı Meydanı'na koymalarında bir engel olmadığını kendilerine söylediğini aktardı.

        Yargı kararı çerçevesinde seçimTIR'ınınpolis eskortuyla götürülmesi gerektiğini vurgulayan Tekin, şöyle konuştu:

        "Herhalde arkadaşlarımız yanlış anlamış ki önümüzü kesiyor. Kardeşim, keşke bu silahlarla Müslüman kanına kıyanlarınTIR'larınınkesebilseydiniz, bizimTIR'ımızınönünü kesmenin bir anlamı yok. Yasayı uygulamak zorundalar. Emniyet Müdürü'nün bana kullandığı cümle, çok acı verici. Sayın Emniyet Müdürü aynen şunu söyledi, yargı kararını okuyunca, 'Başkanım haklısınız ama bize böyle talimat verildi.' Türkiye talimatlarla değil, yasayla, hukukla yönetilir ama ne yazık ki şu anda eşkıyalık sistemiyle karşı karşıyayız."

        Tekin, gazetecilerinTIR'ınyolunun açılmaması halinde ne yapacaklarını sorması üzerine, "Açarız, açarız. Ya açarız ya açarız. İkinci kez talimat gelmiş maalesef. Sürekli talimat geliyor. Bu ülke talimatla yönetilemez. Şu anda emniyet mensuplarının tamamı suç işliyor. Bu işin arkasına sonuna kadar gideceğiz. Bu kararı ben almadım, Yüksek Seçim Kurulu'nun kararı var" şeklinde yanıt verdi.

        Kent merkezine doğru ilerlemesine izin verilmeyen seçimTIR'ı, Üniversite Kavşağı'nda bekletiliyor.

        AA

        TERAZİLİ PROTESTO

        CHPParti Meclis (PM) Üyesi Yasemin Öney Cankurtaran, Erzurum'da seçim standı olarak kullanılanTIR'ın Yakutiye Kent Meydanı'ndan polis zoruyla çıkarılmasına terazi ile tepki vererek, eşitlik vurgusu yaptı.

        CHPPM Üyesi Yasemin Öney Cankurtaran, Erzurum milletvekili adayları,CHPİl Başkanı Tevhit Yavuz ve destek için 8 ilden gelen partilerCHPİl Başkanlığı'ndan İstasyon Meydanı'na kadar alkışlarla yürüdü. Yasemin Öney Cankurtaran, seçim standı olarak kullanılanTIR'ın Yakutiye Kent Meydanı'ndan polis zoruyla çıkarılmasına tepki gösterdiklerini milletvekili adaylarına destek için Erzurum'a geldiklerini söyledi.CHP'nin hiçbir biriminin yalnız olmadığını savunan Cankurtaran, iktidaraTIR'ın bulunduğu alana getirdiği teraziyle seslendi.

        AA-DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ