Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Ahmet Turgut, seçim yarışını Habertürk’e değerlendirdi.

        Arif BALKAN/İSTANBUL

        Turgut, izlenimlerini, “Halk bizimle en çok ülke bütünlüğü ve ekonomiyle ilgili kaygılarını paylaşıyor. ‘Boş verin maaşı, vatan olmadıktan sonra maaşı ne yapayım?’ diyen vatandaşlar var” şeklinde anlattı. Turgut, sorularımızı şöyle yanıtladı:

        Seçime sayılı günler kaldı. Çalışmalarınız nasıl ilerliyor?

        Kısıtlı imkânlarımızı doğru kullanmaya çalışıyoruz. Büyük bir kentteyiz. Ancak yarış çok eşit şartlarda ilerlemiyor. İktidar partisi iktidar imkânlarını kullanıyor. Ayrıca hem AKP hem CHP belediye imkânlarını kullanıyor. Biz de olağan gücümüzle çabalıyoruz.

        Bir şehir plancısı olarak, İstanbul’un en temel problemi ne sizce?

        Bu kentte imar, depreme odaklı değil, ranta odaklı düzenleniyor. İstanbul’daki plan değişiklikleri hep ranta ve imar artışına yönelik. En temel problemler ulaşım ve imar. İlk işimiz sorunları mahalle mahalle masaya yatırmak olacak. Çünkü sorunların büyük çoğunluğu yasal düzenleme gerektiriyor. İmar planlarında İstanbul’a ayrı bir başlık açacağız. Ulaştırma Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlıkları üzerinden İstanbul’daki ulaşım ve imar konusuna el atacağız. İstanbul’da ulaşım pahalı, İstanbullular bu yüzden çok fazla hareket etmiyor. Ayrıca 30 büyük kentte asgari ücreti bin 400 lira seviyesine çekeceğiz. Ayrıca 100 lira da ulaşım desteği sağlayacağız.

        Ekonomi temelli vaatlerin seçmendeki yansımaları nasıl?

        Hükümet doğruyu söylemiyor. Seçim vaatlerimizde ekonominin ön plana çıkmasının nedeni bu. Açlık sınırı bin 350 lira. Halkın büyük kesimi ekonomik darboğaz içerisinde. Pek çok vatandaşımız açlık sınırının altında yaşamaya çalışıyor. Biz asgari ücreti açlık sınırının bir miktar üzerine çıkaracağız. Evi olmayanlara da 250 lira konut yardımıyla nefes aldıracağız. Temel mesele, hakça üretmek ve hakça bölüşmek. Seçmen de bu vaatlere ilgi gösteriyor.

        Seçmenler size en çok neleri soruyor?

        En çok ülke bütünlüğü ve ekonomiyle ilgili kaygılarını paylaşıyorlar. “Boş verin maaşı, vatan olmadıktan sonra maaşı ne yapayım?” diyen vatandaşlar var.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ