Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Ak Parti'den Fatma Gaye Güler ve HDP'den Tuba Hezer 26 yaşında milletvekili oldular

        AK Parti 3, MHP 1, CHP 1 olmak üzere TBMM'ye 5 milletvekilinin seçildiği Tokat'ta, 3. sıradan milletvekili adayı olarak gösterilen Fatma Gaye Güler, ile HDP'nin Van listesinden Meclis'e girmeye hak kazanan Tuba Hezer Türkiye'nin en genç kadın milletvekilleri oldular.

        Gençler olarak siyasetin içinde var olan kişiler olduklarını ve Türkiye'nin genç nüfusu ile övünen ve artısı olan bir ülke olduğunu vurgulayan Güler, partisinin gençlere önem verdiğini söyledi.

        AK PARTİ'Lİ FATMA GAYE GÜLER'İN ÖZGEÇMİŞİ

        Tokat'ın Niksar ilçesinde 1988 Ekim ayı doğumlu olan Fatma Gaye Güler, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu. İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü'nde öğrenciliği halen devam eden Güler, siyasi hayatına 2009 yılında Ankara İl Gençlik Kolları Üniversiteler Birimi'nde başladı. 2012-2014 yılları arasında AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Halkla İlişkiler ve Seçim İşleri Birimlerinde görev alan Güler, çeşitli sivil toplum kuruluşlarına da üye.

        EN GENÇ BAŞKAN

        Öte yandan 2007 yılında milletvekili seçilerek 30 yaşında TBMM'ye en genç milletvekili olarak giren Dilek Yüksel iki dönem sonunda yerini Fatma Gaye Güler'e bıraktı. AK Parti'nin en genç il başkanı olarak 33 yaşında siyasete atılan Avukat Eyüp Eroğlu ise 2014 yılı mahalli idareler seçimlerimde 36 yaşında Tokat Belediye Başkanı olarak seçilmişti.

        HDP'Lİ TUBA HEZER'İN ÖZGEÇMİŞİ

        1989 Erciş Zilan doğumlu Hezer, Ankara Üniversitesi Saplık Kurumları Yöneticiliği Bölümü'nü bitirdi. Ankara'da 6 aylık pedagojik formasyon eğitimi aldı. Eğitimini tamamladıktan sonra Van'a kesin dönüş yaptı. Adaylık sürecine kadar Van'da öğretmenlik yaptı.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ