Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Alaattin Çakıcı'dan kan donduran ifadeler!

        Çakıcı, talimat ifadesi için Tekirdağ Cezaevi'nden getirildiği adliyeye geniş güvenlik önlemleri altında arka kapıdan alındı.

        Tekirdağ 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya,Çakıcıile avukatları Mehmet Sinan İnce ve Gökhan Kılıç katıldı.

        Kimlik tespitinin ardından savunmasını yapanÇakıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e "tehdit ve hakaret" içeren mektup gönderdiği gerekçesiyle Ankara 44. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davanın 22 Ekim 2014'teki duruşmasında söylediklerinin arkasında olduğunu kaydetti.

        Duruşmada "Annesini göremeden vefat etmesi halinde Kırıkkale Başsavcısı Osman Kaçar ve Cezaevi Müdürü Mustafa Şahin'i toprağa gömeceğini" söylediğini belirtenÇakıcı, sözlerin eyleme dönüşmediği sürece düşünce özgürlüğüne girdiğini savundu.

        HükümlüÇakıcı, duruşmanın ardından tekrar Tekirdağ Cezaevi'ne götürüldü.

        AlaattinÇakıcıhakkında Ankara 44. Asliye Ceza Mahkemesi'nde sarf ettiği sözler üzerine Kaçar ve Şahin'e "tehdit ve hakaret" ettiği gerekçesiyle dava açılmıştı. Davaya bakan Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesi, Tekirdağ Cezaevi'nde hükümlü bulunanAlaattinÇakıcı'nın talimatla ifadesinin alınması istemiyle Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ