Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Asya sıralamasında ODTÜ 12. sırada

        HABERTÜRK/EĞİTİM

        İlk 100 üniversite arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) 12’nci sırada yer aldı. Sıralamada 3’ü devlet, 3’ü vakıf olmak üzere 6 Türk üniversitesi bulunuyor.

        İlk 20’de ise 3 Türk üniversitesi var. Öğretim, araştırma, öğrenim ortamı, endüstri geliri, atıflar, yabancı öğrenci ve akademisyen oranı gibi 13 farklı performans kriterine göre yapılan sıralamada ilk sırada, Asya’nın en iyisi olarak Tokyo Üniversitesi yer aldı.

        2’ncilik Ulusal Singapur, 3’üncülük Hong Kong üniversitelerinin oldu. Geçen yıl sıralamada 5 Türk üniversitesi yer alırken, bu yıl sayı 6 oldu ve tüm üniversiteler ilk 50’ye girdi. Bu yıl sıralamaya ilk kez giren Sabancı Üniversitesi oldu.

        ODTÜ 17 SIRA BİRDEN YÜKSELDİ

        Asya sıralamasında ODTÜ geçen yıla göre 17 sıra yükselerek 12’nci oldu. Geçen yıl 19’uncu sırada olan Boğaziçi ise bu yıl 14’üncü sıraya yükseldi.

        2014’te 24’üncü sıradaki İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) bu yıl 19’uncu sırada. THE Sıralama Editörü Phil Baty, Türk üniversitelerinin performanslarıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:“Türkiye’nin sıralamalardaki yerinin yükselmiş olması güzel bir haber, şu anda ilk 20’de 3 üniversite var. Türk hükümetinin yükseköğretim üzerindeki kontrollerini sıkılaştırmasına rağmen, öyle gözüküyor ki ülkenin üniversiteleri ulusun bol ve giderek artan genç nüfusunun hasatlarını topluyor.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ