Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem MHP'de adaylar netleşiyor

        Önümüzdeki yıl Mart ayında yapılacak yerel seçimlere iddialı hazırlanan ve tüm il ve ilçelerde seçime girmeyi planlayan MHP’de aday belirleme çalışmaları sürüyor. Yerel seçimlerde MHP’den belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve il genel meclis üyesi olmak isteyenler için başvuru süresi 14 Kasım Cuma günü dolarken, aday adaylarının listeleri de 21 Kasım’a kadar MHP Genel Merkezi’ne ulaştırılacak. Aday adayları listesi daha sonra da genel merkez tarafından oluşturulan Ön Değerlendirme Komisyonu’nca değerlendirmeye alınacak.

        -ÇOK ADAYLI YERLERDE KAMUOYU YOKLAMALARI YAPILACAK-

        MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu aday belirleme çalışmalarının sürdüğünü belirtirken, aday listesinin ise Aralık ayı ortalarında netleşeceğini söyledi. Parti Genel Merkezi’nce oluşturulan Ön Değerlendirme Komisyonu’nun adayları ‘yeterlilik, siyasi partiler ve seçim kanunları ile parti tüzüğü ve diğer mevzuat çerçevesinde MHP’nin ilke ve politikalarıyla uyumlu, temsil kabiliyeti, yerel sorunlara ve çözüm önerilerine hakimiyet, eğitim durumu’ açısından değerlendireceğini ifade eden Çobanoğlu, en önemli kriterlerinin ise ‘şaibesiz olma’ olduğunu dile getirdi. Çobanoğlu, çok adaylı yerlerde kamuoyu yoklamaları yapılacağını ve teşkilatların taleplerini dikkate alacaklarını belirtirken, kadın adaylara da bu seçimlerde ağırlıklı yer vereceklerini söyledi.

        -ÜÇ BÜYÜKLER NEREDEYSE TAMAM GİBİ-

        Aday belirleme çalışmalarını sürdüren MHP; Ankara, İzmir ve İstanbul gibi büyükşehirlere de büyük önem veriyor. İzmir’de, il başkanı Musavvat Dervişoğlu, Ankara’da Beypazarı Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı aday gösterecek olan MHP, İstanbul’da eski Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ismi üzerinde duruyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı Çobanoğlu ise aday belirleme sürecinin devam ettiğini belirtirken, “Sürprizlerimiz olabilir. İstanbul için görüştüğümüz önemli isimler var” dedi. MHP'nin Ankara'nın Çankaya ilçesinde ise DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümetinin Başbakanlık Müsteşarı Füsun Koroğlu'nu aday göstermeyi planladığı da kaydediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ