Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Tüzmen belediye başkan adayı mı oluyor?

        Bakan Tüzmen, AK Parti Tarsus İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada, Tarsus'un önemli değerleri bünyesinde barındırdığını, söz konusu değerlerin turizm noktasında değerlendirilmesi için önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi.

        Her zaman doğruları söylemeyi prensip edindiğini anlatan Tüzmen, ''Şimdi Mersin'de çöp sorununu kimin çözdüğü yönünde söylemler dolaşıyor. Türkiye'de tüm illerde çöp sorununun çözümü için çalışmalar belediyelerin görevidir. Bu doğru. Ama bir doğru daha var. Ne kadar çöp belediyenin işi ise oralarda oturup da sorunu çözemeyenler ve sözlerine riayet edemeyenler, pişkin pişkin koltuklarında otururken, Bakan Mersin'e geliyor ve çözüyor. Bu zamana kadar neredeydiniz?'' diye sordu.

        Bazı platformda kendisinin Mersin Büyükşehir Belediyesi başkanlığına aday olacağı yönünde söylemlerin dolaştığını ifade eden Tüzmen, şöyle konuştu:

        ''Mersin'de Büyükşehir adayı olacakmışım, bunların hiçbirine inanmayın. Bunları söyleyenler 2'ye ayrılır. Birincisi iyi niyetle söyleyenler. İyi niyetli olanların söylediği bizi hizmet için isteyenlerin söylemi. Ama bir de kötü niyetle söyleyenler var. Çünkü bundan kendilerine pay çıkarmaya çalışıyorlar. Bizlerden kurtulmak istiyorlar. Bunların hiç birine inanmayın. Bakan olarak sorunların hepsinin çözümü için çalışırım. Görevlerin hepsi kutsaldır. Ama herkes bildiği işi yapacak. Mersin'de de tertemiz bir arkadaşımız görev yapacak. Hiç merak etmeyin.''

        Mersine yapılması planlanan havaalanı çalışmalarına da değinen Tüzmen, şunları kaydetti:

        ''Bir dönem hava alanı için Adana ayağa kalktı. Ama olay şu; ülke için doğrusu ne ise o yapılır. Burası Çukurova değil mi? Buraya da Çukurova Havaalanı yapacağız. Çukurova Havaalanı programa girdi. Bu büyük bir proje. Biraz zaman alır ama bizlerin sözleri yerde kalmaz. Başbakan konuyu yakından takip ediyor. Belki bazıları yapmaya çalıştı ama başaramadı. Biz bunları yapacağız.''

        ''TÜRKİYE'NİN KRİZDEN ÇIKIŞI İHRACAT''

        Türkiye'nin 2002 yılındaki ihracat rakamının 36 milyar olduğunu, bu yıl aynı rakamın 125 milyar dolara ulaşacağını vurgulayan Tüzmen, ''Dünya bir kriz yaşıyor. Ama biz buna rağmen, 6 yıl içinde 100 milyar dolara yakın bir ek yapmışız. Kimse krizi ihracat artışıyla aşacağımızı unutmasın. Türkiye'nin de Tarsus'un da çıkışı ihracat. Başka yolu yok'' dedi.

        Kongrede ayrıca AK Parti Mersin Milletvekili Ali Er ile Ömer İnan ve AK Parti Mersin İl Başkanı Mustafa Muhammed Gültak da konuşma yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ