Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Tekin intihar girişimini anlattı

        Tekin’den 31 kez Danıştay saldırısı sanığı Arslan’la

        görüştüğünü söyleyen savcıya: “E siz hesaplamışsınız zaten, bana niye soruyorsunuz? Bunun içinde kandil ve bayramları da hesaplamışsınızdır”

        Sedef ŞENKAL DEMİR / İSTANBUL (CNA)

        Ergenekon davasının 15’inci duruşması Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi'nde görülüyor. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen duruşmada iddianamenin 4 numaralı sanığı emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin çapraz sorgusu sırasında savcı ile göz göze gelmedi. Savcı Mehmet Ali Pekgüzel’in soruları sırasında yüzünü ona çevirmeyen Tekin, cevaplarında da oldukça sert bir üslup kullandı.

        KANDİL VE BAYRAMLARI DA HESAPLAMIŞSINIZDIR

        Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, Danıştay saldırısında da şüpheli olarak gözaltına alınan Muzaffer Tekin’e, Alparslan Arslan ile tanışıklığını sordu. Tekin, bu soruya “3-4 kez başka tanıdıklarımın vasıtasıyla görüştüğüm oldu. Ama son 1.5 yıldır görüşmedik” şeklinde cevap verdi. Bu cevap karşısında savcı Pekgüzel, “31 kez görüşmüşsünüz” deyince Tekin, sert bir şekilde “E siz hesaplamışsınız. Daha niye soruyorsunuz bana? Bunun içinde siz kandil ve bayramları da hesaplamışsınızdır” dedi.

        TEKİN İNTİHAR GİRİŞİMİNİ ANLATTI

        Danıştay saldırısı sonrasında evinde polislerin arama yaptığı sırada yanında bulunan Zekeriya Öztürk ve İbrahim Eksik’in ricasıyla 2-3 gün onların evinde kaldığını belirten Muzaffer Tekin, “Kanal 7’yi açtım. İlk haber 12 Eylül’de ordudan atılan ‘albay’ lakaplı şeklinde başladığı için ‘Tamam’ dedim. ‘Ben bu çuvalı başıma geçirmem’ dedim. Sonra kelime-i şehadet getirdim. 2 defa soktum çıkardım, soktum çıkardım. Allah istemezse yaprak kıpırdamazmış. Ölmedim” diye intihar girişimini anlattı.

        “BU İDDİANAME PSİKOLOJİK SAVAŞ”

        Çapraz sorgular sırasında savcının soruları sırasında sık sık iddianameye ilişkin görüşlerini de ifade eden Muzaffer Tekin, şöyle konuştu:

        “Siz Muzaffer Tekin’in iddianameye girmesi için elinizden geleni yapmışsınız. Bu iddianame psikolojik bir savaş. Sizin beyniniz zayıf olsa siz bu iddianameyi okurken ‘acaba suçlu muyum’ diye düşünürsünüz. Sizden ricam bizim onurlarımızı iade edin.”

        SAVCIYA “KANALTÜRK’ÜN REKLAMLARINI PERDELEME” SUÇLAMASI

        Muzaffer Tekin’in avukatı Engin Çelikkadıgil de çapraz sorgu öncesi söz alarak iddianamenin hazırlanışında ve soruşturma sırasında birçok yanlı işlem yapıldığını ileri sürerek, şunları söyledi:

        “Ben de soruşturma savcısı Mehmet Ali Pekgüzel kadar bu işi iyi bilirim. Bir zamanlar savcılık yapmış biri olarak sicilim de kendisinden daha eskidir. Soruşturma ve duruşma savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, soruşturma sırasında Maliye Bakanlığı’na yazı yazarak satışından önce Kanaltürk ile Beko firması arasında ortaklık olup olmadığının acilen bildirilmesini istiyor. Bunu korkutmak amacıyla yapıyorlar. Beko, Koç grubunun. Bu yazı ellerine geçtiğinde Beko bir daha Kanaltürk’e reklam verir mi?

        Bugünkü duruşmaya rahatsızlığı olan Orhan Tunç, Abdullah Arapoğulları ve Murat Çağlar dışındaki tutuklu 43 sanık ile başka suçtan tutuklu Semih Tufan Gülaltay ile ayrı bir suçtan hükümlü Sedat Peker getirildi.

        Tutuksuz sanıklardan Güler Kömürcü Öztürk, Emin Caner Yiğit, İsmail Eksik ve Hayrullah Mahmut Özgür ile bazı sanıkların avukatları da duruşmada hazır bulundu. Duruşma salonunun genişletilmesi amacıyla, binanın bahçesinde yapılan bölümün inşaatının da sürdüğü gözlendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ