Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Anayasa Mahkemesi üyeleri adına hırsızlık

        Davanın görüldüğü Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Özbay'ı, ''bazı kamu görevlileri ile ilişkisinin olduğunu ve onlar nezdinde hatırı sayıldığını iddia ederek, belli bir işin görüleceği vaadiyle dolandırıcılık yaptığı'' gerekçesiyle TCK'nın 158/2. maddesi uyarınca 4 yıl hapis ve bin gün adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

        Sanık Özbay'ın, aynı kasıt altında birden fazla eylemini tespit eden mahkeme, TCK'nın 43/1. maddesine göre, cezayı dörtte bir oranında artırarak 5 yıl hapis ve bin 200 gün adli para cezasına çıkarttı.

        Yargılama aşamasındaki tutumunu sanığın lehine indirim nedeni kabul eden mahkeme, TCK'nın 62/1. maddesi uyarınca cezayı, 4 yıl 2 ay hapis ve bin gün adli para cezasına indirdi. Mahkeme, adli para cezasını, günlüğü 20 YTL'den hesaplayarak sanığın 20 bin YTL para cezası ödemesine hükmetti.

        İddianamede, sanık Fatma Figen Özbay'ın, müşteki Celal Elmalıpınar'ın Ankara 2. Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesinde devam eden bir davası ile ilgili Anayasa Mahkemesinin bazı üyelerinden görüş almak karşılığında 200 bin dolar talep ettiği ve bunun yarısını alarak dolandırıcılık yaptığı gerekçesiyle cezalandırılması isteniyordu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ