Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Aktan'ın cenazesi yarın

        Aktan için yarın ilk tören Dışişleri Bakanlığı’nda saat 10.00’da düzenlenecek. TBMM’de saat 11.00’de yapılacak törenin ardından Aktan için Kocatepe Camii’nde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılınacak. Buradan İstanbul’a götürülecek olan Aktan’ın naaşı Büyükada Şehir Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

        "SÜREKLİ HATIRLANACAK"

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP İstanbul Milletvekili Gündüz Suphi Aktan'ın ''ülke ve millet menfaatlerini öne çıkaran fikri yapısı, sorunları derinliğine analiz eden tahlilci ve araştırmacı anlayışı, samimi, alçak gönüllü, güven veren kişiliği, herkese örnek olması gereken medeni ilişkileri ve yüksek ahlakı ile sürekli hatırlanacağını'' belirtti.

        Bahçeli, MHP İstanbul Milletvekili Gündüz Suphi Aktan'ın vefatı nedeniyle yayımladığı başsağlığı mesajında, MHP İstanbul Milletvekili, değerli fikir adamı, yazar ve milliyetçi aydın emekli Büyükelçi Gündüz Suphi Aktan'ın Hakk'ın rahmetine kavuşmasının herkesi derinden üzdüğünü ve yaraladığını belirtti.

        Aktan'ın gerek diplomat olarak yürüttüğü başarılı görevler ile düşünce dünyasına ve fikir hayatına yaptığı büyük katkıların her zaman takdir ve şükranla anılacağını vurgulayan Bahçeli, şunları kaydetti:

        ''Kişisel gelecek beklentilerini aşmış bir vatanseverlikle, ülke ve millet menfaatlerini öne çıkaran fikri yapısı; sorunları derinliğine analiz eden tahlilci ve araştırmacı anlayışı; samimi, alçak gönüllü, güven veren kişiliği, herkese örnek olması gereken medeni ilişkileri ve yüksek ahlakı ile sürekli hatırlanacaktır.

        Derin bilgi birikimi ve engin tecrübesine, yapıcı, yol gösterici, tutarlı ve milli çözüm üreten sistematik fikirlerine ve çalışmalarına en çok ihtiyaç duyacağımız bir dönemde aramızdan ayrılışı, yalnızca partimiz açısından değil, Türk siyaseti ve Türk düşünce dünyası için de çok önemli bir kayıp olmuştur.

        Yıllar içinde elde ettiği bilgi, eğitim ve yönetim birikimini milli bir bakış tarzı ile yorumlayan, Türk milletinin geleceğine ilişkin kaygılarını sürekli dile getiren; çözümleri kendi kültür ve tarih kaynaklarımızda arayan ve bunları açık yüreklilikle paylaşan merhum Aktan, bu yönü ile de saygı ve takdirle anılacaktır.

        23 Dönem milletvekilimiz, emekli Büyükelçi ve mümtaz insan Gündüz Suphi Aktan'a Cenab-ı Allah'tan rahmet, aziz milletimize, parti mensuplarımıza, Dışişleri Bakanlığı'ndaki görev arkadaşlarına, sevenlerine ve değerli ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun. Ruhu şad olsun.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ