Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Öcalan'ın kitabı toplatılıyor

        İsminin verildiği Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) yapılan 1. Uluslararası Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu'nun açılışı Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katıldığı törenle yapıldı.

        Bakan Günay, bu yıl 1.'si gerçekleştirilen sempozyum için geldiği MAKÜ girişinde Rektör Prof. Gökay Yıldız, yardımcıları, fakülte dekanları ve meslek yüksekokulu müdürleri tarafından karşılandı. Günay, sempozyumdan sonra MAKÜ Burdur Meslek Yüksekokulu'ndaki yemek için ayrıldı. Günay, yemekten sonra daha önceden de 2 kere geldiği Burdur Müzesi'ne geldi.

        Burada basın mensuplarının Abdullah Öcalan'ın yazdığı Kültür ve Sanat Devrimi isimli kitabın bandrol alıp almayacağı hususunda sorduğu soruları yanıtlayan Günay, "Kültür Bakanlığı'na bir başvuru yapılmış. Biz hükümlülerin yazdıkları iddia edilen kitaplarla ilgili Adalet Bakanlığı'na bilgi soruyoruz. Ancak aldığımız bilgilere göre yargı toplatma kararı almış. O yüzden bizim yapacağımız bir şey kalmadı." dedi.

        Bu arada, Burdur Müzesi ziyaretinin ardından Vali İbrahim Özçimen'i ziyaret eden Günay'a yapılan çalışmalar hakkında brifing verildi. Valilik ziyaretinden sonra Burdur'un tarihi sokaklarını dolaşan Günay, AK Parti il binasına geçti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ