Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Erdoğan'dan 'kesin yasak'

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AKP MYK toplantısında dünyada yaşanan küresel krizin Türkiye'ye etkileri, IMF ile anlaşma ve Türkiye'ye aktarılacak para konusu, işsizlik ve dünyadaki petrol fiyatları ile yerel seçimler masaya yatırıldı.

        -BAŞBAKAN'DAN GENEL KURUL UYARISI

        Mart 2009'da yapılacak yerel seçimler ile ilgili çalışmaların da değerlendirildiği toplantıda TBMM'nin çalışma takvimi ile ilgili değerlendirmeler yapıldı. Bu arada TBMM'de sık sık Genel Kurul'un toplantı yeter sayısının bulunmayışı, Genel Kurul'un çalışmalarını etkilemesi Erdoğan'ı kızdırdı. Erdoğan'ın bu yönde milletvekillerinin uyarılmasını istediği kaydedildi. Erdoğan'ın ekonomik krize karşı önlemlerin alınması konusunda ekonomi kurmaylardan hangi yönde önlemlerin alınması konusunda çalışmalarına hız vermelerini istediği ifade edilirken ekonomi kurmaylarının önümüzdeki günlerde Başbakan'a bir sunum yapacakları söylendi.

        Erdoğan, toplantıda AKP’nin büyükşehir adayları konusunda daha erken hareket edeceğinin sinyalini verdi. Muhalefet partilerinin büyükşehir adaylarının şekillenmeye başladığına işaret eden Erdoğan, kendi adaylarının da kısa sürede belirlenmesi konusunda çalışmaların hızlandırılmasını istedi. AKP’nin, Aralık ayının ilk iki haftasında bazı büyükşehir adaylarını belirlemesi bekleniyor. Erdoğan, aday adaylarına konulan ’belediye başkanı ve vekillerin birinci, ikinci derece akraba yasağı’ kriterinin delinmeyeceğini vurguladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ