Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İmam Erdal Koşmaz polis teşkilatından özür diledi

        İmam Hatip Lisesi Camii imamı Erdal Koşmaz, caminin alt katındaki yemekhanede her akşam üniversite öğrencileri ve yoksullar için hayırseverlerin desteği ile verilen iftara, aralarında polislerin de bulunduğu muhtaç olmayan kişilerin katılması ve öğrencilerin ayakta kalması üzerine önlem aldı. Koşmaz, yemekhanenin camına, 'İftarlarımız öncelikli olarak öğrencilerimiz içindir' yazısı astı.

        POLİSLERİN FOTOĞRAFLARINI FACEBOOK'TA PAYLAŞTI

        İmam Koşmaz, buna rağmen Pazartesi akşamı iftara üniformaları ile gelen bir grup polisle tartıştı. Koşmaz, ardından da polislerin fotoğraflarını sosyal paylaşım sitesi Facebook sayfasında, 'Ben her akşam iftar yaparım diye bize kafa tutan garibanlar bunlardır' notuyla paylaştı.

        SORUŞTURMA BAŞLATILDI

        Yemekhanenin içinde ayakta bekleyen öğrencilerin fotoğraflarını da paylaşarak rahatsızlığını dile getiren imam Koşmaz hakkında, söz konusu paylaşımlarıyla ilgili haberin basında yer almasından sonra soruşturma başlatıldı. Bartın Müftüsü Mahmut Gündüz, imam Erdal Koşmaz'ın yaptığının yanlış olduğunu belirterek, "İftara gelen kimse geri çevrilemez. O imam hakkında gerekli soruşturma başlattık" dedi.

        FACEBOOK'TA ÖZÜR DİLEDİ

        Soruşturma sürerken imam Erdal Koşmaz, özür diledi. İmam Koşmaz, Facebook sayfasındaki özür açıklamasında şöyle dedi:

        "Bu açıklama zarureti doğmuştur. Bu olayların buraya gelmesine beni müftülüğe şikayete giden polis memurları sebep olmuştur. Beni şikayet eden polis memurları haricindeki bütün polis teşkilatından özür diliyorum."

        İmam Koşmaz, müftülüğün soruşturmasıyla ilgili açıklama yapmayacağını söyledi. Müftülük yetkilileri ise konunun kapandığını, açıklama yapılmayacağını bildirdi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ