Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 'Diyanet İşleri'nde usulsüzlük iddiası

        Türk Diyanet Vakıf Sen'den yapılan açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığının sözleşmeli personel alımıyla ilgili işlemlerde, şahıslara özel bir durum meydana getirildiği iddia edilerek, bunun hukuka aykırı olduğu savunuldu.

        Sendikanın yazılı açıklamasında, Diyanet'in personel alımı ilanı incelendiğinde, KPSS ve yeterlilik belgesi olmayan ilkokul mezunlarına özel bir sınavla imkan sağlandığı, buna karşın KPSS sınavına girmiş, yeterlilik belgesine sahip binlerce ilahiyat fakültesi lisans, ön lisans ve imam hatip lisesi mezunlarının müracaatlarının kabul edilmediği öne sürüldü.

        Duyurunun, KPSS ve yeterlilik belgesi puanlarına göre 2006-2007 yıllarında 4/C statüsünde çalıştırılıp sözleşmeleri iptal edilen görevlilerin mağduriyetlerinin göz ardı edildiği savunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

        ''Halen vekil imam-hatip olarak çalışanların kapsam dışı tutulması, bir başka dikkat çekici konudur. Türkiye Cumhuriyeti hukuk devletidir. Diyanet İşleri Başkanlığı da devletin önemli kurumudur. Personel alımı ile ilgili işlemlerde şahıslara özel bir durum meydana getirilmesi, hukuka aykırıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı, hiç bu kadar keyfi ve siyasi uygulamalara şahit olmamıştır. Başkanlığı, Anayasamızın 10. maddesi hükümlerine göre uygulamalarda bulunmaya davet ediyoruz.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ