Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Gündüz Aktan'a veda

        Saygı duruşunun ardından konuşan eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ertuğrul Apakan, Aktan'ın yaşamı ve kişiliğinden örnekler verdi. Apakan, dürüst, mütevazı ama yürekli kişiliğiyle Aktan'ın fikirlerini paylaşmayanlardan dahi saygı gördüğünü söyledi.

        Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan törenin ardından MHP İstanbul Milletvekili Gündüz Aktan'ın cenazesi TBMM'ye getirildi. Törende Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan katılmadı. Cenaze töreninde çok sayıda DYP'li vardı. Meclis Başkanı Köksal Toptan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Deniz BaykalDışişleri Bakanı Ali Babacan, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Süleyman Demirel'in yanı sıra siyasi partilerden birçok kişi katıldı.

        Aktan'ın naaşı TBMM'ye getirildikten sonra saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

        KOCATEPE CAMİSİ'NDE TÖREN

        Aktan için, Kocatepe Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

        Törene, Aktan'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Aslan Güner, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, milletvekilleri, Dışişleri Bakanlığı mensupları, bazı eski kuvvet komutanları ile bazı milletvekilleri katıldı.

        Cumhurbaşkanı Gül ve öteki yetkililer, camiye gelişlerinde Gündüz Aktan'ın eşi Ülkü ile çocukları Nazan ve Uygar Aktan'a başsağlığı dileğinde bulundular.

        Cumhurbaşkanı Gül, cenaze namazında, Nazan ve Uygar Aktan'ın arasında saf tuttu.

        Aktan'ın yanı sıra dün trafik kazasında vefat eden TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Sarıtaş ile Meliha Toprak için de cenaze namazı kılındı.

        Cenaze namazının ardından Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül'ün makam arabasına binerek camiden ayrıldı.

        Aktan'ın cenazesi, defnedilmek üzere İstanbul'a götürülecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ