Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tropikal Kelebek Bahçesi'nin açılışını yaptı

        Davutoğlu, Selçuklu Belediyesi'nin Tropikal Kelebek Bahçesi ve Kelebekler Vadisi'nin açılış töreninde, Konya'ya güzel bir renk katacak projenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

        Eserin yapımında emeğini geçenleri tebrik edenDavutoğlu, projenin tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konya'yı medeniyetlerin ve maneviyatın başkenti olarak nitelendiren BaşbakanDavutoğlu, kentin mimari eserlerini olduğu kadar güzel tabiatını da korumakla görevli olduklarını belirtti.

        Konya'nın sanayisinin, tarımının, ulaşımının en iyi şekilde gelişmesi için gerekli adımları atıklarını vurgulayanDavutoğlu, bu kapsamda gerçekleştirilen projelerden örnekler verdi.Davutoğlu, kentin estetiğini, tabiatını korumak için de ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayarak, Tropikal Kelebek Bahçesi ve Kelebekler Vadisi'nin bu anlamda güzel bir eser olduğunu kaydetti.

        Davutoğlu, kentin güzel doğasına yemyeşil bir vadiyi kazandırdıklarını belirterek, 385 bin metrekarelik alana yapılan projeyle Konyalılar'ın çok iyi bir rekreasyon alanına da sahip olacaklarını söyledi.

        Kelebekler Vadisi projesi kapsamında yapılanlara ilişkin bilgi veren BaşbakanDavutoğlu, projeyle 10 bin ağaç, 600 bin mevsimlik çiçek, 100 bin gül ve 2 milyon lalenin toprakla buluştuğuna dikkati çekti.

        "Gül gibi insanların" diyarı olarak nitelendirdiği Konya'nın Kelebekler Vadisi ile güller, ağaçlar ve yeşillikler diyarı da olacağını ifade edenDavutoğlu, "Tropikal Kelebek Bahçesi, Avrupa'da birinci. Türkiye'de de Kelebekler Vadisi kendi alanında en geniş alana sahip olan bahçelerden biri olacak" diye konuştu.

        Kelebekleri her bakıldığında Allah'ın mucizesini hatırlatan yüce varlıklar olarak nitelendirenDavutoğlu, kelebeklerin kısa ömürlerinde insanlara çok şey anlattığını, öğrettiğini söyledi.

        Dünyada çok nadir bulunan bu bahçelerden birini Konya'ya kazandırmaktan duyduğu mutluluğu ifade edenDavutoğlu, gelecek nesillerin, çocukların bu Kelebek Bahçesi'nde güzellikler Konya'sını görebileceğini de kaydetti.

        Konuşmasının ardındanDavutoğlu, eşi SareDavutoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve diğer yetkililerle kurdele keserek Tropikal Kelebek Bahçesi ve Kelebek Vadisi'nin açılışını gerçekleştirdi.

        Kurdeleyi kesmeden önce vatandaşlara tekrar hitap edenDavutoğlu, Tropikal Kelebek Bahçesi'nin bir ay süreyle ücretsiz ziyaret edilebileceğini açıkladı. Açılışın ardındanDavutoğlu, beraberindekilerle Tropikal Kelebek Bahçesi'ni gezdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ