Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Ergenekon'a karşı yazılar kaleme aldım"

        İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasının öğleden önceki oturumu sona erdi.

        Ergenekon davasında dün iddianamenin 8 numaralı sanığı yazar Behiç Gürcihan, iddianameyi hazırlayan savcıları bilgisizlikle suçlayarak, “Savcının iki sokak ötesinde ayakkabıcı dükkanı açsalar, ismini de Gladyo koysalar savcı bunu İtalyan markası zanneder” dedi.

        Gürcihan, sözlü savunmasında Ergenekon terör örgütüne ait olduğu iddia edilen yöntemlere ve zihniyete karşı yazılar kaleme aldığını, örgütün birimi olduğu iddia edilen lobi teşkilatını deşifre eden ve açıkça eleştiren Danıştay ve Cumhuriyet saldırılarını bizzat Gladyo ile eşleştiren, örgüt üyesi olduğu iddia edilen şahıslara açıkça tavır alan ve onlarla ihtilaflı olan kendisinin hiçbir somut delile dayanmadan, sanık olarak yargılandığını söyledi.

        Savcının, İtalyan Temizeller operasyonu savcısına benzetildiğini de hatırlatan Gürcihan, “Temizeller savcısı, topyekün olayın üzerine gitmiştir. Ama bizim savcımız sadece muhaliflerle ilgili soruşturma yaptı. İktidarın i’sine dokunulmadı. Bu mu cesurluk?” dedi.

        “14 YAŞINDAKİ ÇOCUK BİLE BİLGİSAYARLARA SONRADAN BİLGİ YÜKLEYEBİLİR”

        Duruşma, yıllar önce yüzbaşılıktan istifa eden iddianamenin 6 numaralı sanığı yüksek bilgisayar mühendisi Gazi Güder’in savunmasıyla başladı. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Güder, alanı olan bilgisayar kayıtlarıyla ilgili bilgiler verdi. Güder, Ayşe Asuman Özdemir’in kendisine gönderdiği Danıştay saldırısıyla ilgili mailleri iddianamenin ölen sanığı Kuddusi Okkır’a göndermekle suçlandığını belirterek, “Bu mailleri göndermekle bir amacım yok. Öylesine gönderdim. Sayısı da fazla değildir bunların” dedi. Güder’in çapraz sorgusu sırasında tutuksuz sanık Kemal Alemdaroğlu söz alarak “Bilgisayar yüksek mühendisi olduğu için size şu soruyu soruyorum. Gözaltı sırasında evimizden alınan bilgisayarlar emniyete götürüldü. Burada, bilgisayarlarımıza el konulduktan sonra bilgi yüklenebilir mi?” diye sordu. Bu soru üzerine Güder, “Bunlar çok doğal, 14 yaşında çocuk bile bilgisayarınıza sonradan bilgi yükleyebilir” dedi.

        Alemdaroğlu’nun sorusu üzerine söz alan savcı, emniyete alındıktan sonra HD ölçüleri yapılan bilgisayarın bilgi yüklendikten sonra bu ölçümünde bir oynama olup olmayacağını sordu. Bu soruya Gazi Güder, “Evet, değişiklik olur” diye cevap verdi.

        SANIK GÜRCİHAN, SAVCILARI BİLGİSİZLİKLE SUÇLADI: GLADYO DİYE AYAKKABI DÜKKANI AÇILSA, GLADYO’YU İTALYAN MARKASI ZANNEDER

        Sanıklardan Ayşe Asuman Özdemir hasta olduğundan duruşmaya katılamayınca 8. sanık Behiç Gürcihan’ın savunmasına geçildi. 100 sayfayı aşkın yazılı savunmasını okumaya başlayan Gürcihan, iddianameyi hazırlayan savcıları bilgisizlikle suçladı. İfadesi sırasında Gladyo ile ilgili açıklamalarda bulunan Gürcihan, “Savcının iki sokak ötesinde ayakkabıcı dükkanı açsalar, ismini de Gladyo koysalar savcı bunu İtalyan markası zanneder” dedi. Savcının, İtalyan Temizeller operasyonu savcısına benzetildiğini de hatırlatan Gürcihan, “Temizeller savcısı, topyekün olayın üzerine gitmiştir. Ama bizim savcımız sadece muhaliflerle ilgili soruşturma yaptı. İktidarın i’sine dokunulmadı. Bu mu cesurluk?” dedi.

        SAVCILARIN BİLGİLİ OLMASI GEREKİR, HUKUKSUZCA EVDEN CD’LER ALMAKLA OLMAZ BU İŞ

        “Kıvanç Değirmenli” takma adıyla Star gazetesinde uzun süre köşe yazarlığı da yapan Gürcihan, Gladyo’nun varlığına inandığını belirterek, “Gladyo’ya karşı yıllarca yazılar yazdım. Açıklamalar yaptım. Bu konuyla ilgili çok da bilgiliyim. Bunu ortaya çıkaracak savcıların da bilgili olması gerekir. Hukuksuzca evden CD’ler almakla olmaz bu iş. Savcının yapıyı iyi anlaması gerekir. Ben ona ilk kez ifade verdiğimde okuması ve konuyu anlaması için kitaplar önerdim” şeklinde konuştu.

        DURUŞMADA SANDVİÇ YİYEN HOŞTAN DIŞARI ÇIKARILDI

        Behiç Gürcihan’ın ifadesi sırasında tutuksuz sanıklar bölümünde oturan Sami Hoştan’ın sandviç yediğini gören mahkeme başkanı, Hoştan’ı duruşma salonundan dışarıya çıkarttı.

        Ergenekon davasının dünkü duruşmasında savunmasını yapan sanıklardan Behiç Gürcihan, 2003 yılında yazdığı “Kırık Ay” adlı yazıda çuval olayını senaryolaştırdığını belirterek, “Şimdi bu belgeler Ergenekon iddianamesinde. Bu belgeler ile suçlanıyorsam başta Kurtlar Vadisi Irak filmi olmak üzere çuval olayını işleyen her yapım hakkında savcı beye soruyorum; soruşturma açtı mı?

        “NE KADAR SALAK BİR ÖRGÜT ÜYESİYİM Kİ 6 YIL ÖNCE YAZDIĞIM ÖRGÜTÜN ÜYESİ OLMAKTAN YARGILANIYORUM”

        Gürcihan, Ergenekon terör örgütü ile ilgili 6 yıl önce www.acikistihbarat.com sitesi başta olmak üzere 2023’e dair toplumsal hedefleri belirten raporu yayınladığına dikkat çekerek, “Ben ne kadar salak bir örgüt üyesiyim ki 6 yıl önce yazarak yayınladığım örgütün şu anda üyesi olmaktan yargılanıyorum” şeklinde konuştu.

        “Kurtlar Vadisi Irak hakkında da soruşturma açılmalıydı”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ