Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Hasan Karabulut'u öldüren Çilem karabulut yakalandı

        Neşet KARADAĞ/ADANA

        Adana'da kendisini hamileyken bile dövüp, saçından süreklediği için 6 kez uzaklaştırma cezası verilen kocasını, 'Antalya'da seni geneleve satacağım' dediği için 6 kurşunla öldüren Çilem Karabulut tutuklandı. Karabulut, gazetecilerin ‘kocanı neden öldürdün?' sorusuna, ‘Kadınlar ölmesin, biraz da erkekler ölsün" dedi.

        Adana'da tefecilik ve adam yaralama suçlarından sabıkası olan Hasan Karabulut (33), 7 yıl önce mahalleden tanıştığı Çilem ile uzun süre aşk hayatı yaşadı. Yaklaşık 2.5 yıl önce de evlendiler. Evlilikten sonra, Karabulut kıskançlık yüzünden eşine şiddet uygulamaya başladı. 9 aylık kızı M.S.'ye hamileyken de dövülen Çilem, defalarca eşini polise ve savcılığa şikayet etti.

        6 KEZ UZAKLAŞTIRMA VERİLDİ

        Kocası hakkında 6 kez uzaklaştırma cezası ile 9 ay hapis cezası verildi. Yakınlarının araya girmesi ve eşini sevmesi üzerine Çilem, tekrar eşi ile barıştı. Ancak, eşinin tefecilik yapıp uyuşturucu kullandığını öğrenince kısa süre önce boşanmak için avukatına vekalet verdi.Bu sırada polise de gidip eşinin tefecilik yaptığını, uyuşturucu kullandığını ihbar etti.

        İddiaya göre eşinin kendisini ihbar ettiğini öğrenen Hasan Karabulut, önceki gün sabah saatlerinde geldiği evde Çilem'e, bir bavul uzatıp, "Doldur, seni Antalya'ya götürüp geneleve satacağım" dedi. Bunun üzerine çıkan tartışma sırasında Çilem, eşinin yastığın altına koyduğu tabancayı alıp rastgele eşine ateş etti. Hasan Karabulut sırtına isabet eden 6 kurşunla ölürken Çilem ise bebeği M.S'yi alarak kaçıp polise teslim oldu.

        'BİRAZ DA ERKEKLER ÖLSÜN'

        Eşini öldürmek suçundan adliyeye sevkedilen Çilem Karabulut, gazetecilerin, "Kocanızı neden öldürdünüz?" sorusuna iki elinin baş parmaklarını kaldırarak, "Namusum için öldürdüm. Hep kadınlar ölmesin, biraz da erkekler ölsün" dedi.

        ÇİLELİ ÇİLEM

        Nöbetçi mahkemece ‘Eşini öldürmek' suçundan tutuklanan Çilem Karabulut, polisteki savunmasında katil olmasına neden olan çile dolu günleri ayrıntılarıyla anlattı. Evliliğinin 28. gününden itibaren eşinin kendisini dövmeye başladığını belirten Çilem, eşinin kendisini fuhuşa zorladığını kabul etmediği için de eve kilitlediğini annesi tarafından kurtarıldıktan sonra evi terkettiğini anlattı.1 haftalık hamileken eşini affettiğini ve eve döndüğünü söyleyen Çilem, "Doğum için hastaneye gittiğim gün annem ve kayınvalidem yanımdayken uyuşturucu almış bir vaziyette yanıma gelerek beni dövmeye başladı" dedi. Evlilikleri süresince hep şiddet gördüğünü anlatan genç kadın, "6 kez evden uzaklaşma aldı. Bir de 9 ay ceza verildi. Avukat tutarak boşanma davası açtım. Ancak araya aile büyükleri girerek ‘arada çocuk var' diyerek beni boşanmadan vazgeçirdiler. Hasan, telefonla, 'benden boşanırsan, anneni, babanı, kardeşlerini öldürürüm' tehditleri ettiği için korkup barıştım" şeklinde ifade verdi.

        Çilem, olay günü de eşinin kendisine, "İki kadınla birlikte seni Antalya'ya götürüp satacağım" dediğini ilerisürdü. Eşinin kendisini dövdüğünü seçlarından tutarak yerlerde sürüklediğini idda eden Çilem Karabulut, eşinin yastığın altına koyduğu silahı alarak ateş ettiğini söyledi. Çilem, "Bebeğimi de evden alarak kaçtım. Hasan Karabulut'un avukatını arayıp "Hasan'a tabanca ile ateş ettim vurulup vurulmadığını bilmiyorum' dedim. Bir süre sonra Hasan'ın avukatı arayarak 'Hasan ölmüş gel polise teslim ol' dedi. Ben de babamı aradım babam 'polisler yanımda kızım gel teslim ol' dedi. Ben de babamın evine giderek polislere teslim oldum. Eşimi sürekli beni dövdüğü için, sürekli beni fuhşa sürüklediği ve uyuşturucu içip suç işlemesi ve beni öldürebileceğinden korktuğum için öldürdüm" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ