Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Trafik 10 km'de bir trafik ekibi!

        HT GAZETE

        Ramazan Bayramı süresince trafik kazalarının yoğun yaşandığı güzergâhlarda her 10 kilometreye bir polis ekibi yerleştirilecek şekilde planlama yapıldı. Otobüslere yolcu olarak binecek sivil polisler ise hem bindikleri aracı hem de güzergâhtaki diğer araçları denetleyecek. Yollarda sivil araçla seyahat eden vatandaş görünümündeki trafik denetleme ekipleri görev yapacak. Son 10 yılda kazaların yoğun olarak yaşandığı güzergâhlar belirlenerek her 10 kilometreye resmi veya sivil bir polis ekibi yerleştirilmesi planlandı. Şehirlerarası yolların bazılarında helikopterle denetleme de yapılacak.

        TRAFİK HUTBESİ

        Bu arada, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca, cuma ve bayram namazlarında okunacak hutbelerde trafik güvenliği konusunda bilgilendirme yapılacak. Mezarlıklar ve alışveriş merkezleri gibi bayramlarda yoğunluk yaşanan noktalarda trafik tedbirleri artırılacak. GSM operatörleri de kendi abonelerine, trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik uyarıcı mesajlar gönderecek.

        BAYRAM GÖÇÜ TRAFİĞİ KİLİTLEDİ

        Arİfe günü kamu çalışanlarının idari izinli sayılmasıyla 4 güne çıkan Ramazan Bayramı tatili bugün başladı. Tatilcilerin arife gününden önce yollara çıkmasıyla trafik çilesi de dün erkenden başladı. TEM Otoyolu Edirne ve Ankara istikametlerinde, Düzce Kaynaşlı gişelerinde uzun araç kuyrukları oluştu. Araçlarıyla Çanakkale Boğazı’nı feribotla geçen tatilciler, Çanakkale’nin Gelibolu ve Lapseki ilçelerinde yoğunluk oluşturdu.

        33 KİLOMETRE 3.5 SAAT

        33 kilometrelik Bahçeşehir- FSM Köprüsü arasındaki mesafeyi geçiş süresi dün akşam saatlerinde 3.5 saate çıktı. Sürücüler, bu güzergâhta yer alan 9 kilometrelik Tekstilkent-Hasdal arasını bile ancak 81 dakikada kat edebildi. Saat 16.00’dan sonra TEM Otoyolu’nun Ankara yönünde trafik durma noktasına geldi. Sürücüler zaman zaman fazla yakıt harcamamak için kontak kapattı fakat bu kez de klimalar devre dışı kalınca sıcak hava nedeni ile zor anlar yaşadı. Asya ile Avrupa yakalarını bağlayan her iki köprüde trafik durunca vatandaşlar köprülerin alternatifi olan arabalı vapura yöneldi. Bu sefer de Sirkeci’den Yenikapı’ya ulaşan kuyruk oluştu.

        FERİBOTTA YOĞUNLUK

        Eskihisar feribot iskelesinde dün sabah yaklaşık 2 saat boyunca yoğunluk yaşandı. Aynı yoğunluk, D-100 Karayolu’nun İzmit kent içi geçişinde de görüldü. Gebzeİzmit arası ise dün gece yarısı durma noktasına geldi. Bayram önlemleri kapsamında TEM ve D-100 Karayolu’nda devam eden bakım ve onarım çalışmaları durduruldu. Gebze-Eskihisar ile Yalova-Topçular arasında araç taşımacılığı yapan feribot işletmeleri de gemi sayılarını artırdı. İDO dünden itibaren bu hattaki feribot sayısını 14’ten 18’e çıkardı. Ramazan Bayramı nedeni ile İstanbul Esenler Otogarı’nda seyahat firmaları talepleri karşılayabilmek için ek seferler düzenledi.

        METROBÜSTE İZDİHAM

        Yaşanan yoğun trafik sıkışıklığı nedeniyle araçlarını kullanmak istemeyen vatandaşlar toplu taşımayı tercih etti. Birçok vatandaş da mesai sonrasında bindikleri servis araçlarından inmek zorunda kaldı. Bu kez de vatandaşların alternatif olarak kullandığı metrobüs istasyonlarında izdiham yaşandı. Bayram tatili için yola çıkanlar nedeniyle Ankara’nın doğuya açılan kapısı Elmadağ’da da dün yoğun saatler yaşandı.

        ‘BU SAATTEN SONRA KARŞIYA GEÇİLMEZ’

        İstanbul’da yaşanan trafik yoğunluğunu İBB Trafik Uzmanı Murat Kazanasmaz, dün akşam 17.23’te attığı twit’le adeta özetledi. Kazanasmaz, “Anadolu yakasına nereden geçerim diye sorulmaz. Çünkü bu saatten sonra karşıya geçilmez. Hatta geçilmemeli. Mahmutbey- Ataşehir FSM üzerinden 217 dakika. Havalimanı- Çamlıca BK üzerinden 180 dakika.Arabalı vapur kuyruğu çok ve Bomonti Tüneli duruyor” yazdı.

        İZMİT İÇİN UYARI

        Yetkililer , İzmit’ten transit geçecek sürücülerin viyadük çalışması nedeniyle kent içine girmemelerini, alternatif yolları kullanmalarını, İzmit Körfezi’ni dolaşacak sürücülerin de D-100 doğu turnikelerinden çıkıp Gölcük-Yalova yoluna geçmelerini istedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ