Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İzmir''in Aliağa İlçesi Tüpraş Rafinerisi'nde yangın çıktı

        İzmir'in Aliağa ilçesindeki Tüpraş rafinerisinde yangın çıktı. Yangının Tüpraş içindeki akaryakıt ünitesinde çıktığı öğrenilirken, olayda herhangi bir can kaybının yaşanmadığı bildirildi. Tüpraş yangınına, Tüpraş ve Petkim'deki itfaiye ekipleri ile İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı Aliağa itfaiye ekipleri müdahale etti.

        KONTROL ALTINA ALINDI

        Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Tüpraş İzmir rafinerisindeki yangının kontrol altına alındığını bildirdi.

        Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, elektrik kablosundaki arızadan dolayı meydana gelen patlamanın etkisiyle ham petrol tankının alev aldığını söyledi.

        Yangına, Tüpraş, Petkim, İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince hızla müdahale edildiğini aktaran Yılmaz, "Yangın kontrol altına alındı. Alanda soğutma çalışmaları sürüyor" dedi.

        TÜPRAŞ'TAN AÇIKLAMA

        Tüpraş İzmir rafinerisindeki yangının çevre ve insan sağlığına olumsuz bir etkisi bulunmadığı, rafineri üretim ve satış operasyonlarının planlandığı şekilde devam ettiği bildirildi.

        Tüpraş'tan yapılan açıklamada "saat 10.50'de Tüpraş İzmir Rafinerisi Hampetrol Ünitesi tuz giderici çıkış hattında bir kaçak nedeniyle alevlenme meydana geldiği, Rafineri Teknik Emniyet Ekiplerinin duruma anında müdahale ettiği" belirtildi.

        Alevlenmenin kısa sürede söndürüldüğü kaydedilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

        "Olay sırasında Aliağa Belediyesi ve Petkim teknik emniyet grupları destek amaçlı rafineriye gelmişlerdir. Olayın çevre ve insan sağlığına olumsuz bir etkisi bulunmamaktır. Rafineri üretim ve satış operasyonları planlandığı şekilde devam etmektedir."

        İzmir'in Aliağa ilçesindeki Tüpraş İzmir rafinerisinde yangın çıkmış, yangına itfaiye ekiplerince müdahale edilmişti.

        AA-İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ