Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Arefenin kaza bilençosu: 30 ölü, 113 yaralı

        HABERTÜRK

        Erzurum’da Karasu Nehri’ne uçan araçta aynı aileden 6 kişi hayatını kaybetti. Gece saatlerinde nehre uçan ancak sabah saatlerinde fark edilen araçtan Kadir Acabay, Mihriban Acabay, Muammer Acabay, Görkem Acabay, Gökçe Acabay ve Yunus Emre Çeçen’in cesetleri çıkarıldı. Otomobilin kapılarının çarpma nedeniyle sıkıştığı ve araçtakilerin boğularak yaşamını yitirdiği bildirildi.

        Sakarya’nın Hendek İlçesi yakınlarında emniyet şeridinde duran araca bir minibüsün çarpması sonucu, araçta bulunan 3 kişi yola savrularak yaşamını yitirdi. Minibüsün sürücüsü ve minibüsteki 2 kişi ise yaralandı.

        Bursa İnegöl’deki 2 ayrı kazada, AKP Bursa Milletvekili aday adayı Erol Çetinkaya öldü, 2 kişi ise yaralandı.

        Bayburt’taki kazada 2 İranlı hayatını kaybetti.

        Ankara’nın Kızılcahamam İlçesi’nde meydana gelen 2 ayrı kazada ise 2 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

        İzmir’den Afyonkarahisar’daki akrabalarına bayram ziyaretine giden aile, varacakları yere 150 metre kala kaza yaptı. Kazada 1 çocuk öldü, 3 kişi de yaralandı.

        Elazığ’da bir otomobilin uçuruma yuvarlanması sonucu meydana gelen trafik kazasında Ali Kaya (70) ve eşi Faize Kaya (70) öldü.

        Ankara’dan Kahramanmaraş’a giden iki ailenin bulunduğu otomobilin istinat duvarına çarpması sonucu, 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

        İstanbul’dan Sinop’a giderken Çorum’da TIR’la çarpışan otomobilin sürücüsü Süleyman Demiröz yaşamını yitirdi, 7 kişi yaralandı. TIR şoförü gözaltına alındı.

        GEÇEN YIL 7 BİN OTOBÜS KAZAYA KARIŞTI

        Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2014 verilerine göre, Türkiye’de geçen yıl 6 bin 935 otobüs, ölümlü ve yaralanmalı kazaya karıştı. Yine aynı yıl yaşanan 1 milyon 199 bin 10 trafik kazasının 168 bin 512’si ölümlü veya yaralanmalı olarak kayıtlara geçti. Söz konusu kazalarda 3 bin 524 kişi öldü, 285 bin 59 kişi ise yaralandı. Ölenlerin yüzde 42.7’sini sürücüler, yüzde 40.3’ünü yolcular, yüzde 17’sini yayalar oluşturdu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ