Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Beyoğlu’nda bulunan tarihi Narmanlı Han’da yapılmak istenen restorasyon çalışması onayladı

        Onur ŞAHANOĞLU / GAZETE HABERTÜRK

        Erkul Kozmetik grubunun satın aldığı Narmanlı Han projesi mimarlarından Sinan Genim, “Narmanlı Han ile ilgili renovasyon kararı çıktığı doğru değildir. Han için İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nden restorasyon kararı çıktı. Çalışmalara ekim ayında başlamayı düşünüyoruz. Hanın dış duvarlarının güçsüz olduğunu üniversite heyeti ile tespit ettik. Dış cepheyi güçlendirerek iç kısmı restore edeceğiz. Projede hanın doğal yapısını bozmayacağız” dedi.

        Narmanlı Han’ın korunarak restore edilmesi gerektiğini söyleyen İstanbul Şehir Plancıları Odası Başkanı Tayfun Kahraman, “Narmanlı Han İstanbul’un tarihi dokuya sahip en önemli yapılarından biridir. Burada yapılacak projeyi inceleyeceğiz. Tarihi dokuya aykırı bir durum olmaması için gerekli takibi yapacağız. Yapının eklerinden arındırılarak restore edilmesini istiyoruz” dedi.

        RUS ELÇİLİK BİNASI OLARAK İNŞAA EDİLMİŞTİ

        Narmanlı Han 19. yüzyılda Rus elçilik binası olarak inşa edildi. Zamanla Rus hapishanesi olarak da kullanılan bina 1933’te Narmanlı Ailesi tarafından satın alındı ve kültür merkezi olarak kullanıldı. 1933 yılı sonrasında Narmanlı Han’da Ahmet Hamdi Tanpınar ve Bedri Rahmi gibi isimler de ikamet etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ