Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ermenek'te buruk bayram

        Ölen madenci Ali Haznadar'ın kızı 10 yaşındaki Hanife Haznadar'ın gözyaşları içinde ''Keşke toprağın altında ben kalsaydım. Babasız hiç durulmuyor. Kimin arkasında gezeceğim belli değil'' sözleri yürek dağladı.

        Ermenek'in Pamuklu Köyü'nde Has Şekerler Madencilik Şirketi'ne ait linyit ocağını geçen yıl 28 Ekim günü, eski ocakta biriken suyun basması sonucu 18 işçi mahsur kaldı. Facia ardından başlayan arama- kurtarma çalışmaları 38 gün sürdü. Bu çalışmalar kapsamında 18 işçinin cesetleri farklı zamanlarda ulaşılarak ocaktan çıkartıldı.

        MEZARLIKTA DUYGUSAL ANLAR

        Ölen madencilerden Kerim Haznadar, kardeşi Ali Haznadar, İsa Gözbaşı, Bahri Üzer, Osman Çoksöyler ve Hüsnü Çolak, oturdukları Aşağı Çağlar Köyü'nde yan yana defnedilmişlerdi. Buruk bir bayram kutlayan aileler, madencilerin mezarlarını ziyaret edip dua eti. Madenci çocukları babalarının mezarı başında gözyaşlarını tutamadı.

        Amcası Kerim Haznadar ve babası Ali Haznadar'ı kaybeden, babasının mezarını annesi Fatma Haznadar, kardeşleri 4 aylık Sare, 7 yaşındaki Sudenaz ve ablası 12 yaşındaki Semanur Haznadar ile birlikte ziyaret eden Hanife Haznadar'ın, babasının mezarı başındaki sözleri yürekleri dağladı. Gözyaşları içinde babasının mezarı başında dua eden Hanife Haznadar, ''Keşke toprağın altında ben kalsaydım. Babasız hiç durulmuyor. Kimin arkasında gezeceğim belli değil. Kimin eline gideceğim belli değil'' dedi.

        Hanife daha sonra babasının mezarının yanındaki amcasının mezarının başına geçerek dua etti. Hanife burada da gözyaşları içinde ''Sizi çok özledim. Keşke gelseniz, evimizi doldursanız da biz harçlık yüzü görmeyelim önemli değil. Keşke görseydik sizi'' diye konuştu.

        4 AYLIK KARDEŞİNE BABASINI TANITTI

        Hanife Haznadar daha sonra 4 aylık kardeşi Sare'yi kucağına alıp, annesinin daha 5 aylık hamile iken babasının öldüğünü hatırlatarak, kardeşine ''Baba de'' demesi dikkat çekti. Anne Fatma Haznadar da, babasını hiç göremeye kızı Sare'ye, babasının mezarını gösterip, babasıyla tanıştırdı. Mezarlığı her gün ziyaret etmeye çalıştığını belirten Fatma Haznadar, ''Her gün gelip, çiçekleri suluyorum'' dedi.

        İsa Gözbaşı'nın annesi Nazmiye Gözbaşı da oğlunun mezarı başında dua etti. Hüsnü Çolak'ın eşi Hürü Çolak ve çocukları 3 yaşındaki Tufan ve 5 yaşındaki Ebru da babalarının mezarını ziyaret edip dua okudu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ