Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Suriyelilerin buruk bayramı

        Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, Ramazan Bayramı'na buruk girdi.

        Türkiye'nin farklı şehirlerinde yaşayan Suriyeliler ülkelerinden ve sevdiklerinden uzakta bayramı geçirmenin hüznünü yaşadı.

        Hatay'ın Altınözü ilçesindeki Boynuyoğun Konaklama Tesisi'nde kalan Suriyeliler bayram namazlarını çadırkentte bulunan camide kıldıktan sonra ülkelerindeki olayların sona ermesi için dua etti.

        Bayram namazının ardından Suriyeliler birbirleriyle bayramlaştı.

        SURİYE'YE BARIŞ VE HUZURUN GELMESİ İÇİN DUA EDİLDİ

        Kahramanmaraş'taki konaklama tesislerinde kalan Suriyeliler de Ramazan Bayramı'nı ülkelerinden uzakta karşılamanın burukluğunu yaşadı.

        17 bin 500 kişinin kaldığı çadır kentte bayram namazındaki hutbede, Suriye'ye barış ve huzurun gelmesi, kan ve gözyaşının dinmesi ve Esed rejiminin son bulması için dua edildi. Namazın ardından bayramlaşma töreni yapıldı. Daha sonra çadırlarına geçen Suriyeliler, aileleriyle bayramlaştı.

        SURİYELİ ÇOCUK VE GENÇLER YAŞLILARIN ELİNİ ÖPTÜ

        Osmaniye'deki Cevdetiye Konaklama Tesislerine yerleştirilen Suriyeli Türkmenler ise bayram namazı sonrasında okunan hutbede İslam dünyasında kan ve şiddetin durması için dua etti.

        Çadırkentin mescitlerinin önünde yapılan bayramlaşma töreninde uzun kuyruk oluştu. Çocuk ve gençler yaşlıların elini öperken, çocuklara şeker ve çikolata ikram edildi.

        SURİYELİLERİN GÖZYAŞLARI

        Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki Süleyman Şah Konaklama Tesislerinde yaşayan Suriyeliler, vatanlarından uzakta bir bayram namazını daha kılmanın burukluğunu yaşadı.

        Yaklaşık 28 bin kişinin barındığı çadır kentte, kendileri için oluşturulan boş alanda saf tutan Suriyeliler, hutbenin ardından ülkelerindeki ve İslam aleminde yaşanan olayların sona ermesi için birlikte dua etti.

        Bayram namazına yoğun ilgi gösteren Suriyelilerden bazılarının dua sırasında hüzünlendiği gözlendi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ