Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Deniz Baykal: Seçimin 40’ı çıkıyor bugün bir an önce hükümet kurulmalı

        GAZETE HABERTÜRK

        Bayram namazını kıldıktan sonra yıllardır olduğu gibi kahvaltısını yine börekçide yapan CHP Milletvekili Baykal, “Seçimlerin 40’ı çıkıyor bugün. Bir an önce hükümet kurmak lazım” açıklamasını yaptı. Baykal, daha sonra kendisini tekne ile takip eden gazetecilerle “koalisyon” sohbetini denizde sürdürdü

        CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, bayram namazını her bayram olduğu gibi memleketi Antalya’da tarihi Kaleiçi’ndeki Tekeli Mehmet Paşa Camii’nde kıldı. Partililerin eşlik ettiği Baykal, cami önünde vatandaşlarla bayramlaştı.

        “Acılar içindeyiz, ramazanı yaşadık, bayramı idrak ediyoruz ama Müslümanların, Türkiye’de de dünyada da yüzü gülmüyor. İnşallah bir yolunu buluruz” dileğinde bulunan Baykal, hükümet kurma çalışmalarına ilişkin de özetle şu açıklamaları yaptı:

        TABLO NETLEŞMELİDİR: Seçimlerin 40’ı çıkıyor bugün, 40 gün oldu. Bir an önce hükümet kurmak lazım. Oyalanmanın, zaman geçirmenin anlamı yok. Bir an önce tablo netleşmelidir ve bu belirsizliğe son verip yeni hükümetin kurulması sağlanmalıdır. Daha bir samimiyete ve hızlı davranmaya ihtiyaç var. Birbirimizi avutmayalım, oyalanmayalım, milletin 40 gün önce verdiği talimatın gereğini içimize sindirelim ve bir an önce yerine getirelim ve Türkiye’nin önünü açalım.

        SIKINTI GÖRMÜYORUM: (CHP’nin sürece ilişkin tutumu) Partimizden kaynaklanan bir sıkıntı görmüyorum. Partimiz iyi niyetle yardımcı olmaya çalışıyor her konuda. Yapıcı ve iyi niyetli tavır sergiliyor ama belirleyici olan başka unsurlar var. Herkesin sorumluluğunun gereğini yerine getirmesi lazım.

        DAHA HIZLI GİDEBİLİR: (Siyasi değerlendirmelerine denizde de devam ederek) Bir an önce hükümet kurulsun. Yeni bir seçimdense ülkenin sorunlarını göğüsleyebilecek ciddi bir hükümeti bir an önce kurmak lazım. Sorumlulukları üstlenmesi gerekir herkesin. Türkiye’yi bir an önce istikrara kavuşturmak lazım. Bu herkesin dileği. (Koalisyon konusunda henüz bir gerginlik olmadığı, uyum arayışı olduğu ama pek ilerlemediğini de belirterek) Bir an önce netleştirmek lazım. Koalisyon dışında çözümlere yönelik arayışlar zihinlerde gibi gözüküyor. Yoksa hızla gider, hızla gitmemesi için hiçbir neden yok. Daha hızlı gidebilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ