Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'li Özgür Özel: CHP’nin ilkelerini görmezden gelirlerse CHP dışarıda kalır

        Düzgün KARADAŞ/HABERTÜRK

        CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, yaşamından koalisyona HABERTÜRK’ün sorularını cevapladı:

        Siyasetle yolunuz nerede kesişti?

        2009 yerel seçiminde CHP’nin Manisa Belediye Başkanı adayı seçime 40 gün kala kalp krizi geçirince, bana teklif ettiler. Siyaset yaşamım böyle başladı. 2011’de genel başkanımızın davetiyle Türk Eczacılar Birliği (TEB) Genel Sekreterliği’nden ayrılarak milletvekili adayı oldum ve seçildim. Siyasete hep merakım vardı. Ortaokul ve liseyi Bornova Anadolu Lisesi’nde yatılı okudum. Mezuniyet yıllığında “İşte Muhalefet Özgür” başlığı altında kürsüden nutuk atarken karikatürüm var.

        Siyasette genç olmak avantaj mı?

        Milletvekili olana kadar gençliğin hep avantajını gördüm. 26 yaşında Türkiye’nin en genç oda başkanıydım. 32 yaşında en genç Türk Eczacılar Birliği Genel Sekreteri’ydim. Ayrıca yaşamımda bütün sınavlarda hep ikinci oldum. Anadolu lisesi sınavları, üniversite sınavı, lise.... İlk kez bu yıl önseçimde Manisa’da 1. olup 1. sıradan vekil seçildim.

        Ufukta CHP iktidarı görünüyor mu?

        Koalisyon görüşmelerinde en rahat parti CHP. Çünkü pozitif tutumu toplumda takdir görüyor. Partileri değil ilkeleri tartışıyoruz, bu yüzden çok rahatız. CHP’nin ortaya koyduğu ilkeler çerçevesinde bizimle konuşurlarsa CHP iktidar olur. Bu ilkeleri görmezden gelirlerse CHP dışarıda kalır. Seçimlerin ardından HDP’nin dışarıdan destek vereceği bir CHP-MHP iktidarı kurulabilirdi. MHP’nin halen anlam veremediğimiz tavrıyla bu fırsat kaçtı. Esas gönlümüzden geçen buydu. Son günlerde Cumhurbaşkanı daha küçük harflerle konuşmaya başladı. AKP, kibirli ve buyurgan tavrından uzaklaştı. Türkiye bir nefes aldı. Bağrışmak değil, konuşmak güzel şey.

        TEKSESLİLİK

        CHP nereye doğru gidiyor?

        CHP önseçimle Türkiye ortalamasının çok ötesinde demokrasi devrimi yaptı. Diğer partilerde öyle bir tekseslilik var ki CHP’deki bu özgürlük ortamı anormal gibi görünüyor. Bunu genel başkana borçluyuz. CHP gençleşiyor, demokratikleşiyor.

        Kimdir Özgür Özel?

        İki emekli öğretmenin çocuğuyum. Bir kızım var, İpek. Eşim de eczacı, bütün yük onun sırtında.

        Ankara’da 8 yıldır, TEB yönetimine seçildiğimden beri aynı misafirhanede kalıyorum. Yatağım ve bir dolabım var. Eşyalarımın bir kısmı dolapta, bir kısmı valizde.

        Eşim eczacı olduğu için evi taşıma imkânım olmadı. (Sosyal yaşama fırsat kalıyor mu?) Bazen Manisa’dan gelenleri ağırlamak dışında hemen hemen hiç kalmıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ