Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mersin'de orman yangını

        Mersin'in Gülnar İlçesi'nde inşaatı devam eden Akkuyu Termik Santrali'nin yakınındaki ormanlık alanda sabah saatlerinde çıkan yangın nedeniyle 200 kişinin yaşadığı Koçaşlı Mahallesi boşaltıldı.

        Sabah saat 08.00 sıralarında Gülnar İlçesi'ne bağlı Büyükeceli ve Koçaşlı mahalleleri arasındaki ormanlık alanda yangın çıktı.

        Rüzgarında etkisiyle hızla büyüyen alevlere, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 200 kişilik ekiple birlikte 5 yangın söndürme helikopteri ile 1 yangın söndürme uçağı ve 30 arazözle müdahale edildi.

        Alevlerin tehdit ettiği 200 nüfuslu Koçaşlı Mahallesi, güvenlik amacıyla boşaltıldı. Ayrıca yangının çıktığı bölgenin çok yakınında inşaatı devam eden Akkuyu Termik Santrali bulunuyor. Bölgede ekipler alevleri söndürmek için çalışmaları sürdürüyor. (DHA)

        "YANGIN BİR BAHÇEDEN ÇIKIP ORMANA SIÇRADI"

        MersinOrman Bölge Müdürü Abit Baca, Gülnar ilçesinde ekiplerin kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürdüğü orman yangının şu an için herhangi bir yerleşim yerini tehdit etmediğini bildirdi. Baca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kocaşlı ile Büyükeceli mahalleleri arasındaki yangının bir bahçeden çıkıp ormana sıçradığını söyledi.

        Ekiplerin çalışmasının yoğun şekilde sürdüğünü ifade eden Baca, "Yangın kontrol altına alınamadı ancak ekiplerimizin yoğun çalışması sürüyor. Yangın şu an yerleşim yerleri için tehdit oluşturmuyor. 15 hektar alanda etkili olan yangına 5 helikopter, 1 uçak ve 30 arazözle müdahale ediyoruz. Rüzgar hafifledi kısa zamanda kontrol altına alırız diye düşünüyoruz. Kontrol altına aldıktan sonra da akşama kadar soğutma çalışmaları devam edecek" dedi.

        Baca, alevlerinMersin-Antalya karayoluna yakın bir bölgede olduğunu ancak trafik akışını etkilemediğini sözlerine ekledi.

        Öte yandan, Kocaşlı Mahallesi'ndeki mezarlığın büyük zarar gördüğü öğrenildi. (AA)

        YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

        Mersin'in Gülnar ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Kocaşlı ile Büyükeceli mahalleleri arasındaki kızılçam ormanında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan yangına Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler 4 helikopter, 1 uçak ve 40 arazözle müdahale etti. Rüzgar nedeniyle yangının çevredeki evlere sıçrama ihtimali üzerine Kocaşlı köyündeki bazı evler tahliye edildi. Yangında köyün mezarlığı kısmen yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangında şu ana kadar yaklaşık 20 hektar ormanlık alanın yandığı bildirildi.

        Koçaşlı köyü çevresinde yoğunlaşan yangın, ekiplerin yaklaşık 12 saat süren çalışması sonucu kontrol altına alındı. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yangının köye sıçramaması için yoğun çaba harcarken, söndürme çalışmaları köy çevresinde devam ediyor.

        Bu arada yangın dolayısıyla bölgede inceleme yapan AK Parti Mersin Milletvekili Mustafa Muhammet Gültak, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının yakındaki köylere sirayet etme durumunun olmadığını söyledi. Gültak, yanan alanın çok az kaldığını büyük bir bölümün kontrol altına alındığını belirtti. 4 helikopter 2 uçakla çalışmaların devam ettiğini ifade eden Gültak, "Kalan yangını da kontrol altına alacağız. Arazözler çalışıyor. Köyümüzün içine kadar girdik.Oraya sıçrama durumu yok. Bütün görevliler burada çalışıyorlar" dedi.

        Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel de Gülnarlılar'ın yüreğinin yandığını söyledi. 2-3 yılda bir yangın çıktığını belirten Günel, "Daha fazla dikkat edilmesi ve yangın şeritlerinin açılması gerekiyor. Orman nasıl korunuyorsa öyle korunması lazım. Sabahtan beri biz ancak seyrediyoruz. Uçaklar geldi ve büyük ihtimal kontrol altına alındı sayılır. İnşallah böyle büyük bir yangın daha olmaz. En büyük sevincimiz can kaybı olmaması" diye konuştu. Köylüler ise, yangına yanlış müdahale edildiğini ileri sürdü. (İHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ