Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kritik görüşmesi bugün

        Düzgün KARADAŞ / GAZETE HABERTÜRK

        Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koalisyon görüşmeleri çerçevesinde ilk kez 13 Temmuz’da CHP Genel Başkanı’nın genel merkezdeki makamında bir araya gelmişti. Bu görüşmede alınan kararla başlayan keşif amaçlı heyetler arası görüşmeler kapsamında iki partinin heyetleri 5 kez bir araya gelerek 35 saat mesai yaptı. Heyetler bu görüşmelerin sonunda “uzlaşılan”, “uzlaşılmayan”, “uzlaşmaya yakın olunan” konu başlıklarını belirleyerek, hazırladıkları raporları liderlere sundu. Uzlaşma sağlanamayan konular liderlere bırakıldı.

        Davutoğlu’nun daveti üzerine ilk tur görüşmeden 28 gün sonra bugün Başbakanlık Resmi Konutu’nda saat 18.00’de başlayacak kritik görüşmeye iki parti arasındaki heyetler arası görüşmeleri koordine eden Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç da katılacak.

        ‘DÖRTLÜ’ TALEBİ

        Davutoğlu’nun “dörtlü görüşme” talebine karşı CHP’de günlerdir yapılan değerlendirme toplantılarında, iki liderin baş başa görüşmelerinin daha faydalı olacağı görüşü ağırlık kazandı. HABERTÜRK’ün edindiği bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu’nun koalisyonu kurma konusunda “samimi ve istekli” olduğuna inanan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, dörtlü buluşma öncesi veya görüşme sırasında, “Sayın Başbakan, bir süre baş başa görüşelim mi?” talebinde bulunacak. CHP Lideri’nin, baş başa görüşmede, samimi bir ortamda Başbakan ile her konuyu konuşmayı planladığı belirtiliyor.

        Başbakan Davutoğlu, 13 Temmuz’daki ilk görüşmenin ardından böyle bir talebe olumsuz bakmayacağını söylemişti.

        ‘İSTERSE KURULUR’

        AK Parti ile yürütülen “istikşafi” görüşmelere katılan bir heyet üyesi, “Heyet olarak üzerinde uzlaşamadığımız, farklı düşündüğümüz konu başlıkları elbette ki var. Ancak bu konular uzlaşılmayacak konular değil. İki lider bizim anlaşamadığımız konularda rahatlıkla uzlaşabilirler. Sayın Davutoğlu’nun yaklaşımı bu konuda belirleyici olacaktır. Davutoğlu isterse bu hükümet kurulur” yorumunda bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ