Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Protokol güvercinleri sahipsiz kaldı

        Ali Öz, evinin çatısında yetiştirdiği cins posta güvercinlerinin hepsinin kümese geri dönmesiyle övünürdü.

        Hrant Dink'in cenazesinde eşi Rakel Dink'in, Papa 16. Benedikt ile Papa Francisco'nun İstanbul ziyaretleri sırasında uçurdukları beyaz güvercinler, Okmeydanı'ndaki güvercinciler tarafından kendisine "çamur Ali" lakabı takılan Ali Yücel'e aitti. Özellikle Papa 16. Benedikt'in de Türkiye ziyaretinde İstanbul'da uçurduğu beyaz güvercinlerle çekilmiş fotoğraflar da dünya basınında yer almış ve beyaz posta güvercinlerinin sahibi araştırıldığında ortaya Ali Öz çıkmıştı.

        Güvercinlerine hastalık derecesinde bağlı olan Ali Öz, verdiği bir röportajda "Bu hastalık bana babamdan geçti. Babam 15 yaşlarında Sivas'ta güvercin yetiştirmeye başlamış. Ben de 15 yaşında İstanbul'da başladım. Ankara'da, Eskişehir'de Gebze'de yaptığımız programlardan uçup İstanbul'a Okmeydanı'na geliyorlar. Mustafa Sarıgül de güvercinleri çok seviyor. Zaten tanışmamız güvercinler yüzünden olmuştu" dedi.

        Ali Öz kümesinde Mardinler, taklacılar, paçalılar bulunduğunu ama uçarak geri dönmelerinden dolayı posta güvercinlerini seçtiklerini belirterek, "Çoğu posta güvercini olmak üzere 30 kadar güvercin besliyoruz Postaların geri dönme özellikleri var. Nereden bırakırsanız bırakın geri dönerler, Ankara'dan üç dört saatte dönen kuşlarım var. Bu güne kadar şehir dışından bıraktıklarımızdan kaybolan hiç olmadı" demişti.

        Ali Öz, bugün saat 15:00'te Okmeydanı Cemevi'nde yapılacak cenaze töreninden sonra toprağa verilecek.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ