Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Cizre'de Garnizon Komutanlığı'na saldırı: 1'i çocuk 3 ölü, 6 yaralı

        Ahmet YUKUŞ/DİYARBAKIR

        Şırnak'ınCizreilçesinde PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri Garnizon Komutanlığı ve Tank Taburu'na roket ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Askerlerin karşılık vermesiyle çatışma çıktı.

        Sokak çatışmasının ortasında kalan 7 yaşındaki Baran Çağıl ile DEDAŞ çalışanı Mesut Sanrı ve sağlık personeli Eyüp Ergün hayatını kaybetti.

        Çatışmanın ortasında kalıp ağır yaralananlardan sağlık personeli Eyüp Ergen de hayatını kaybetti. Ergün'ün yaralıları hastaneye götürmek için ambulansla geldiği olay yerinde vurulduğu öne sürüldü.

        ÖLÜ SAYISA 4'E ÇIKTI

        Cizre'deki olaylarda, sağlık çalışanı Eyüp Ergen (27), Baran Çağlı (7) ve DEDAŞ çalışanı Mesut Sanrı'dan (39) sonra 10 yaşındaki Emin Yanaş da yaşamını yitirdiği ortaya çıktı. HDP Şırnak Milletvekilleri, Ferhat Encü ve Faysal Sarıyıldız ile çok sayıda partili,CizreDevlet Hastanesi morgu önünde bekliyişini sürdürüyor. İlçe merkezindeki bir çok mahalleden hala silah ve patlama sesleri yükseliyor.

        HDP'Lİ SARIYILDIZ: İLÇE ÇOK GERGİN

        Hastane morgu önünde bekleyen Faysal Sarıyıldız, "Cizre'de 1 saat içerisinde 4 yurtaşımız yaşamını öldürüldü. İkisi 9-10 yaşlarında. Biri hastanede hemşire, diğeri de DEDAŞ'ta çalışan bir memur. Hepsi sivil, hepsi savunmasız insanlar. Bölgede çok vahim bir durum var. İnsanlar hastaneye gelmeye çalışıyor. Hastanede arkadaşları vurulan sağlık görevlileri, arkadaşlarını alamıyorlar. Orada çatışma yok, tepeye konuşlanmış zırhlı araç, yaralıların alınmasını engelliyor. Böyle bir durum var malesef. Şu an 2'si çocuk olan 4 yurtaşımız katledildi. İlçe çok gergin. 150 bin nufusluk ilçe, epey gergin. Hala kurşun sesleri geliyor. Çocukların öldürüldüğü yerde hiç birşeyden bahsedilemez. Şu an 7 yaşındaki çocuklar kafalarından vurulmuş, 13 yaşındaki çocukların beyni dağıtılmış. Böyle bir ortamda ne ne yapılabilir? Böylesi durumlarda bölgedeki mülki amirlere telefonlara çıkmıyor. Ne il valisi, ne ilçe kaymakamı, ne emniyet müdürü, telefonlarıma çıkmıyor. Düşünün insanlar ateşin altında, daha doğrusu sadece bi yerden sıkılan kurşun altında onların hastaneye taşınması gerekiyor. 4 insanımızdan, 4'ü de kurtulabilirdi belki. Saatlerce orda tutuldular. Hukuka göre, yasalara göre hareket edilmesi gerekiyor. Yoksa hiç birşeyin önüne geçilemez. Bölge vekilleri olarak burada düzeni, yaşamı, sağduyu sağlama gibi bir lüksümüz kalmayacak. Biz tamamıyla saf dışı bırakıldık. Öyle bir sıkıntı var malesef" dedi.

        Cudi ve Nur mahalleleri ile Nusaybin Caddesi çevresinde halen çatışma sesleri duyuluyor. Yüzü maskeli ve ellerinde otomatik tüfeklerin bulunduğu kişilerin, uluslararası İpek Yolu'ndan geçen araçları durdurarak kimlik kontrolü yaptığı görüldü. Mahallelere çıkan tüm sokaklarda barikatların kurulduğu, ve zaman zaman patlama seslerinin geldiği ilçedeki gergin bekleyiş devam ediyor.

        Ölen DEDAŞ çalışanı Sanrı'nın, sosyal medyada "Tabutlara değil çocuklarımıza sarılmak istiyoruz. Barış hemen şimdi" mesajı paylaşması dikkat çekti.

        Şırnak'ınCizreilçesi yeniden karıştı. PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri Nur Mahallesi'nde dün (perşembe) öğlen saatlerinde Garnizon Komutanlığı ve Tank Taburu'na roket ve uzun namlulu silahlarla saldırdı.

        Açılan ilk ateşte 3 asker yaralandı. Askerlerin de ateşe karşılık vermesi üzerine güvenlik güçleri ve örgüt mensupları arasında sokak çatışması çıktı.

        Yoğun silah seslerinin duyulduğu bölgeye Özel Harekat polisleri de sevk edildi. Çatışma ortasında kalan 7 yaşındaki baran Çağıl ile görev için mahallede bulunan DEDAŞ çalışanı 4 çocuk babası Mesut Sanrı (39) hayatını kaybetti.

        HÜDA-PAR'LILARIN EVİ TARANDI

        Öte yandan YDG-H mensupları, HÜDA-PAR'lılara ait 2 evi silahla taradı. Saldırıda parti üyesi Maruf Gözüngü (28) yaralandı. Sokak çatışmasında yaralanan 3 yaşındaki U.U. ile Halil Takin (19) ve ismi öğrenilemeyen bir kişiCizreDevlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

        ZIRHLI ARACA DA SALDIRDILAR

        Çatışmanın çıkması ile birlikte Emniyet Müdürlüğü'nden ilçe merkezine gelen 1 polis zırhlı aracına da PKK'lılar tarafından roketatarlı saldırı düzenledi. Ancak roket mermisi zırhlı aracın yanından geçerek boş bir alana isabet etti. Çatışma sonrası saldırıyı düzenleyen PKK'lıları yakalamak için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

        "TABUTLARA DEĞİL, ÇOCUKLARIMIZA SARILMAK İSTİYORUZ" MESAJI PAYLAŞMIŞ

        Çatışmaların ortasında kalarak ölen DEDAŞ çalışanı Mesut Sanrı'nın, facebook profiline, "Tabutları değil çocuklarımıza sarılmak istiyoruz. Barış hemen şimdi" sözlerini paylaşarak huzura olan özlemini dile getirdiği görüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ