Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbul'un "kaza risk haritası" çıkarılıyor

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentte meydana gelen trafik kazalarını önlemek, kazalardan kaynaklanan ölüm ve yaralanmaları azaltmak amacıyla "Trafik Güvenliği Ana Planı" hazırlıyor.

        AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdürlüğü tarafından hazırlanacak planda, şehirde sıkça kazaların meydana geldiği "kara noktalar" belirlenerek, İstanbul'un "kaza risk haritası" oluşturulacak.

        Ayrıca, bir yıl boyunca kamera kayıtları yapılarak kaza noktaları, kazaların oluş şekilleri, nedenleri, etkileri irdelenerek, kent yol ağına ait kaza risk derecelendirmesi yapılacak.

        Çalışma sonucunda, şehirde kaza riski yüksek yol ve kavşak noktalarında yeni uygulama, uyarı ve ikaz sistemlerinin kurulmasına yönelik raporlar hazırlanacak.

        Trafik kazaları sonrasında acil müdahale, ilk yardım ve kurtarma hizmetlerinde yaşanan sorunlar da hazırlanacak plan çalışmasında irdelenerek, yaşanan sorunlara karşı çözüm önerileri geliştirilecek.

        Yayaların ve engellilerin karıştığı kazaların da inceleneceği "Trafik Güvenliği Ana Planı"nda yol ve işaretleme sistemlerine yönelik hatalar da tespit edilecek, engellilerin şehirde özgürce dolaşacağı, istedikleri yere ve toplu taşıma aracına kolayca erişimlerini sağlayacak öneriler sunulacak.

        Çalışma kapsamında, İstanbul'da 1 yıl boyunca meydana gelen kaza sayısı ve kilometre başına düşen ortalama kaza maliyeti de hesaplanacak.

        Hasarlı kazalar ve tamiri için gerekli iş günü kaybı, sigorta ve diğer bürokratik işlemlerin gerektirdiği iş zamanları kaybı, yaralanmalı kazalar, tedavi ve iş günü kayıpları, ölümlü kazalar ve ölen kişilerin kaybedilen üretimlerinin ortalama maliyetleri, kazalar nedeniyle trafikte yaşanan gecikmelerin oluşturduğu zaman, yakıt, hava kirliliği gibi maddi kayıplar ile ilk müdahalede bulunan acil yardım hizmetleri, ilk müdahale masrafları değerlendirilerek analiz edilecek.

        Bir yılda tamamlanması hedeflenen "Trafik Güvenliği Ana Planı" çalışması sonucunda, kaza risk haritası, trafik güvenliği modeli, trafik güvenliği ana plan senaryoları, trafik güvenliği ana plan stratejisi ve eylem planı hazırlanacak.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ