Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Muş Suluca'da askeri araca bombalı saldırı: 12 asker yaralı

        Muş Suluca'da, PKK'lı teröristler daha önceden yoldaki menfeze yerleştirdikleri bombayı, askeri aracın geçisi sırasında uzaktan kumandayla patlattı. Patlamada askeri araçtaki 12 asker yaralandı.

        Olay, kent merkezine 18 kilometre uzaklıktaki Suluca Köyü'nün girişinde meydana geldi. PKK'lı teröristler tarafından yoldaki menfeze yerleştirilen patlayıcı, askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlatıldı. Patlamada, araçtaki 12 asker yaralandı.

        Patlamanın şiddeti ile askeri araç ikiye ayrılırken, karayolunda büyük bir çukur oluştu. Yaralılar, Muş Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.

        Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

        MUŞ VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA!

        Muş Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralı askerleri ziyaret eden Vali Seddar Yavuz, şu anda yaralıların hayati tehlikesinin olmadığını söyledi. Terör örgütü ve işbirlikçilerine sert mesajlar veren Vali Yavuz, şunları söyledi: "Saldırı neticesinde arkadaşlarımız yaralanmışlardır. Şu anda hayati tehlikeleri yoktur. Tedavileri devam etmektedir. Biz devletimize ve milletimize kasteden ve en çok da bölge halkına zarar veren hainler ile etkin bir şekilde mücadeleye etmeye devam edeceğiz. Bu olaylar bizim moralimizi asla bozmaz. Birliğimize ve bütünlüğümüze sıkılan ve atılan bombaların her birini yok edecek güçteyiz."

        Demokratik ve hukuk kuralları içerisinde mücadeleye devam edeceklerini kaydeden Vali Yavuz, "Ama biz terör örgütü mensupları ile halkımızı ayırt etmeye özel bir özen gösteriyoruz. İtibar gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz. Demokratik ve hukuk kuralları içerisinde mücadelemiz devam edecektir. Önümüzdeki süreçte Muş'ta güven ve huzuru mutlak süreç ile sağlayacağız. Bu hainler ve iş birlikçileri hak ettikleri cezayı mutlak süreç ile alacaklardır. Halkımız bundan emin olsun." şeklinde konuştu.

        Vali Yavuz'un yaralı asker ziyaretine İl Garnizon Komutanı Kıdemli Kurmay Albay İsmail Işık, Muş Belediye Başkan Vekili Aydın Özarslan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan, İl Sağlık Müdürü Dr. Serdar Türkoğlu, Muş Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Murat Kılıç eşlik etti.

        DHA-CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ