Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Genelkurmay Başkanlığı'ndan önemli yurtiçi olaylar

        Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, önemli yurtiçi olaylar ve günlük faaliyetlere ilişkin bilgilere yer verildi.

        Buna göre, Siirt'in Eruh ilçesindeki, arama tarama faaliyetinde, bölücü terör örgütü mensubu bir kişi, silah ve teçhizatı ile ölü ele geçirildi.

        Bir terörist de Diyadin İlçe Jandarma Komutanlığına, silahsız ve teçhizatsız teslim oldu.

        Hakkari Çukurca'da, halı yıkama maksadıyla kullanılan bir binada yapılan aramada, 6 el bombası, 3 Kalaşnikof piyade tüfeği, 6 şarjör ve 250 fişek ele geçirildi ve iki şahıs gözaltına alındı.

        Kilis Elbeyli'de, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan giren DEAŞ terör örgütü üyesi, ikisi Suriyeli üç şahıs, bir Biksi makineli tüfek, bir 9 mm tabanca ve tabancaya ait şarjör, sekiz tabanca fişeği, iki roketatar mühimmatı ve iki roketatar sevk fişeği ile yakalandı. Şüpheliler, "DEAŞ silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan gözaltına alındı.

        Öte yandan, Türkiye-Suriye hudut hattında devriye uçuşu yapan 8 Türk F-16 uçağından, ikisine, Suriye'de konuşlu füze sistemi tarafından 20 saniye süre ile radar kilidi muhafaza edilerek tacizde bulunuldu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ