Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbul'da "kurban" denetimleri

        Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle denetimlerini artıran İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) zabıta ekipleri, sağlıksız ortamlarda satış ve kesim yapanlara cezai işlem uygulayacak.

        İBB Zabıta Daire Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, zabıta ekipleri, Kurban Bayramı nedeniyle kentin her iki yakasındaki kurban satış ve kesim yerlerinde denetimler gerçekleştiriyor.

        2015 Kurban Tebliği ve İstanbul Valiliği Kurban Hizmetleri Komisyon Kararları doğrultusunda denetimlerini uzman veterinerler eşliğinde sürdüren zabıta ekipleri, kurban satış ve kesim yerlerinde bulunması gereken kriterleri (satış ve kesim yerlerinin etrafının branda ile çevrili olması, satış yerlerinin temizliği ve güvenliği, veteriner hekimin bulundurulması, sosyal ihtiyaçların karşılanması gereken tesisler ve karantina çadırı vb.) kontrol ediyor.

        Mevzuata aykırı, sağlıksız ortamlarda satış yapanlara ilgili yasal müeyyideler ışığında ceza uygulanıyor. Ayrıca izinsiz kurban satışını engellemek için de denetimler gerçekleştiriliyor.

        Uygunsuz ortamlarda kurban kesenler hakkında da gerekli işlemler yapılacak.

        Ekipler bu konuda il ve ilçe gıda, tarım ve hayvancılık müdürlükleri ve ilçe belediyelerini de bilgilendirerek, olumsuzlukların giderilmesi yönünde çalışmalarda bulunuyor.

        Zabıta ekipleri, halkın huzurlu ve sağlıklı ortamda kurban kesimini gerçekleştirebilmesi için Kurban Bayramı süresince de sıkı bir şekilde denetimlerine devam edecek.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ