Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Otomobille takibe cinsel taciz cezası

        Sedef ŞENKAL DEMİR / GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul Üsküdar’da sabah erken saatte hastaneye gitmeye çalışan genç kızı otomobille takip edip defalarca araca binmeye davet eden iki kişiye, ‘yoğun kasıtla cinsel taciz’ suçundan 5’er ay hapis cezası verildi. 25 yaşındaki Nadire B., 3 Mart’ta boynundaki tutulma nedeniyle sabah hastaneye gitmek için evinden çıktı. Kimsenin olmadığı caddede tek başına yürüyen genç kızı, kısa süre sonra bir otomobil takip etmeye başladı. Otomobili kullanan 20 yaşındaki Emrah K. ile arkadaşı 23 yaşındaki Fatih A., yanına yaklaştıkları genç kıza “Arkaya gel, seninle tanışalım” dedi. Paniğe kapılan genç kız, koşarak yolun karşısına geçti. Ancak iki genç takibe devam ederek, otomobille sık sık genç kızın yolunu kesti. İki arkadaş otomobilin arka kapısını açıp genç kızı araca davet edince, Nadire B. bir kuaföre sığındı. Genç kız hemen polisi arayıp, otomobilin plakasını bildirdi. İki genç yakalandı. Soruşturma sonunda ikili hakkında ‘cinsel taciz’ suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

        ‘YALNIZ YÜRÜYEMİYORUM’

        Anadolu Sulh Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamada Nadire B., çok korktuğunu ifade ederek “Tam 10 kez aracı durdurup beni içeri almaya çalıştılar. Psikolojim bozuldu. Artık işime yürüyerek gidemiyorum, taksiye biniyorum” dedi.

        ‘YAPTIĞIMIZ YANLIŞTI’

        Sanıklardan Fatih A., “Hava hafif yağmurlu olduğu için araca davet ettik. Kabul etmedi. Israr ettik. Sonra korktu, bize ‘Terbiyesizler’ diye bağırdı. O an yaptığımızın yanlış olduğunu anladık. Özür diledik” derken, Emrah K. “İkinci teklifimizde ‘Yalnız bir bayana bunu yapmaya utanmıyor musunuz’ dedi. O an yaptığımızın yanlış olduğunu anladık. Özür dileyip gittik. Gerçekten pişmanım” şeklinde konuştu.

        ‘YOĞUN KASIT’TAN 5 AY

        Mahkeme ‘yolun tenha oluşu ve suçun iki kişi tarafından işlenmesi’ nedeniyle ‘kastın yoğunluğunu’ gerekçe göstererek, iki sanığı ayrı ayrı 6’şar ay hapis cezasına çarptırdı. Israrlı takibin ‘cinsel taciz’ olduğuna dikkat çeken mahkeme, ikilinin pişman olmaları ve sabıkalarının bulunmaması nedeniyle cezayı 5 aya indirip erteledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ