Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Meteoroloji'den Ege için 'kuvvetli yağış' uyarısı

        Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada, kuvvetli olması beklenen, yağışların gök gürültülü sağanak görülebileceği belirtilerek, şöyle denildi:

        "Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün öğle saatlerinden sonra Denizli, Uşak, Muğla, Aydın, İzmir'in doğusu ile Kütahya'nın güneyinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, dolu, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

        İL İL HAVA DURUMU

        DERE TAŞTI, EVLERİ SU BASTI

        Sarıgöl'de şiddetli yağmur kısa sürede derelerin ve çayların çayların dolmasına neden oldu.

        İlçeye bağlı Bahadırlar Mahallesi'nde saat 19.00 sıralarında başlayan sağanağın ardından iki derenin taşması sonucu bazı evleri su bastı. Sel sularının bastığı hayvan ahırlarında çok sayıda küçükbaş hayvan telef oldu. İki ahır ise sel nedeniyle yıkıldı.

        Sarıgöl Kaymakamı Selami Işık, Bahadırlar Mahallesi'ne gelerek, yetkililerder bilgi aldı ve belediyenin çalışmalarını inceledi.

        Işık, burada yaptığı açıklamada, "Üzüm bağlarını suların bastığını kuru üzümleri sel sularının götürdüğünü belirledik. Ancak, gerçek sabah saatlerinde ortaya çıkar. Belediye çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.

        Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk ise mahallede iki ahırın yıkıldığını, evleri ve sokakları su bastığı yönünde ihbar alır almaz ekipleri bu bölgeye yönlendirdiklerini söyledi. Selçuk, "Hayatın normale dönmesi için ekiplerimiz aralıksız çalışmalarına devam edecekler" dedi.

        DHA-AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ