Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İlçe belediyeleri kurbana hazır

        GAZETE HABERTÜRK

        Sultangazi Belediyesi, 25 bin büyükbaş ve küçükbaş kapasiteli Kurban Satış ve Kesim Merkezi’ni 120 bin metrekare alan üzerine kurdu. Esentepe Mahallesi Halk Ekmek Fabrikası’nın yanındaki merkezde, merkezde kurulan 700 çadırdan 580’i kurban satışı, 100’ü kurban kesim ve 20’si ise hizmet çadırı olarak hizmet veriyor. Kesim yerleri kapalı alanlarda kolay yıkanabilir ve dezenfekte edilebilir yapıda oluşturuldu.

        ÇAVUŞBAŞI YANINDA ‘KURBANKENT’

        Beykoz Belediyesi’nce kurban alımı ve kesimi için Çavuşbaşı Hizmet Binası’nın yanında hazırlanan Kurbankent, çadırlardan kesimhanelere, veterinerlik ve temizlik hizmetinden eğitimli personele, makine ve ekipmanlardan sosyal donatılara kadar birçok konuda hizmet veriyor. Bayram günlerinde de kesim yerlerinde veteriner hekim bulundurulacak. Zabıta ekipleri uygunsuz yerlerde kesim yapılmaması için görev başında olacak. Kaçan hayvanların yakalanmasıyla ilgili “yakalama timi” oluşturuldu.

        ÇAKMAKLI’DA 30 BİN METREKARELİK ALAN

        Büyükçekmece Belediyesi’nin, Çakmaklı Mahallesi’nde kurduğu 30 bin metrekarelik kurban satış ve kesim alanında, büyük ve küçükbaş kurbanlıklar için 2 ayrı kesimhane oluşturuldu. Kurbanlıklara, veteriner hekimler tarafından kulak küpesi numarası, pasaport kontrolü, yaş tayini yapılıyor. Tesiste toplam 150 çadır bulunuyor.

        250 ÇADIR KURULDU

        Esenyurt Belediyesi, 100 dönümlük arazi üzerine 250 kurban çadırı yerleştirdi. Satıcıların kurbanlıkları rahat bir şekilde satabilmeleri için zabıta noktası ile yol, temizlik, su, aydınlatma ve veteriner hizmetleri gibi tüm ihtiyaçları karşılanıyor.

        165 ZABITA GÖREVDE

        Bağcılar’da kurulan 60 kurban kesim noktasında çöp konteynerleri bulunacak. İlçede kapalı pazar alanı ve uygun oto yıkama tesisleri de kurban kesim alanı olarak hizmet verecek. Bayramda 165 zabıta memuru hayvan kesim noktalarında hazır bulunacak. Kurban kesim yerlerinde ve ilçe genelinde dört gün boyunca 32 çöp aracı, 8 yıkama tankeri ile 6 kamyonet temizlik çalışması yapacak.

        44 ŞEHİDE 44 KURBAN

        Eyüp Belediyesi tarafından Kurban Bayramı’nda şehitler için kurban kesilecek. İlçede, 44 şehit için 44 koç, ailelerinin de katılımıyla bayramın birinci günü kesilerek ailelere teslim edilecek. İlçede 5 ayrı noktada kurulan merkezde kurbanlık hayvan satışı ve kesimi gerçekleşecek. Bu merkezlerin ikisinde sadece kurbanlık satışı yapılacak.

        BOĞAZ'A KAN SIZMASI ENGELLENECEK

        Üsküdar Belediyesi, kurulan kurban satış yerlerinin tamamında çay, kafeterya, WC gibi sosyal imkânları sağlayacak altyapıyı oluşturdu. Bu noktalarda temiz içme suyu sağlayan hatlar çekildi. Koku oluşmaması için kurban satış yerlerindeki atıklar her gün düzenli alınıyor. Kurban kesiminde Boğaz’a kan sızması da engellenecek. Kurban atıklarının sızdırmaz çöp poşetlerine konularak konteynere atılması hususunda anonslar yapılacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ