Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Silvan'da Uzman Çavuş,Mehmet Ali Sarak şehit oldu

        Olay bugün sabah saatlerinde Silvan İlçesi Cami Mahallesi Diyarbakır Caddesi'nde meydana geldi. Silvan Taktik Jandarma Alay Komutanlığı'nda görevli 25 yaşındaki Uzman Çavuş Mehmet Ali Sarak, evinden çıkıp sivil kıyafetle görev yaptığı birliğe yürüyerek gittiği sırada, Savcılık lojmanları yakınında, PKK'lıların silahlı saldırısına uğradı.

        Uzman Çavuş Sarak saldırı sonucu olay yerinde şehit olurken, otomatik silahlı teröristlerin kaçarak izini kaybettirdiği belirtildi. Saldırıdan sonra kaçan PKK'lıların yakalanması için operasyon başlatılırken, Uzman Çavuş Sarak'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Silvan Devlet Hastenesi'ne kaldırıldı.

        GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

        Genelkurmay Başkanlığı,bugün Silvan'da şehit olan uzman çavuşa ilişkin açıklama yaptı. Genelkurmay'ın internet sitesinden yapılan açıklamada, uzman çavuşun yakın mesafeden ateş edilerek ağır yaralandığı, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit olduğu belirtildi. Açıklamada şunlar kaydedildi; ''''23 Eylül 2015 günü sabah erken saatlerde kahraman bir Jandarma Uzman Çavuşumuz Silvan İlçe Merkezinde Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce yakın mesafeden ateş edilmek suretiyle ağır yaralanmış, kaldırıldığı Silvan Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. İnsanlıktan nasibini almamış caniler tarafından adice, kalleşçe, alçakça gerçekleştirilen ve bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.''

        ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ İÇİN DİYARBAKIR'DA CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

        Şehit Mehmet Ali Sarak için Diyarbakır Asker Hastanesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Gazetecilerin alınmadığı cenaze töreni ile ilgili valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Diyarbakır ili Silvan ilçesinde, bölücü terör örgütü mensuplarının 23.09.2015 günü sabah saatlerinde gerçekleştirdiği hain saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Ali Sarak için uğurlama töreni düzenlendi. Diyarbakır Asker Hastanesi'nde düzenlenen uğurlama törenine Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Muharip Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Musa Çitil, 16'ıncı Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Vali Yardımcıları, Merkez İlçe Kaymakamları ile askeri ve mülki erkan katıldı. Tören şehidin naaşının katafalka koyulmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından şehidin özgeçmişi okundu. 7'inci Kolordu Komutanlığı'ndan Yarbay Tuncay Metin'in yaptığı konuşmanın ardından dua okundu. Törenin sonunda Jandarma Uzman Çavuş Sarak'ın cenazesi memleketi Osmaniye'ye gönderilmek üzere uğurlandı" denildi.

        ANNE FERYAT ETTİ: MEHMET ALİ'M BAYRAM ÜSTÜ NEREDESİN?

        25 yaşındaki Uzman ÇavuşMehmetAliSarak'ın, terör saldırılarının başladığı Temmuz ayından bu yana 9'uncu şehidini veren Osmaniye'deki baba ocağına ateş düştü. Acı haberle yıkılan anne ZeynepSarak'ın, "MehmetAli'm bayram üstü neredesin?" feryatları yürek dağladı.

        Mevlana Mahallesi Çiftlik Caddesi'nde oturanSarakAilesi'ne acı haberi, askeri yetkililer verdi.MehmetAliSarak'ın şehit olduğu haberiyle yıkılan aile fertlerine sağlık ekipleri müdahale etti. Oğlunu teröre kurban vermenin acısını yaşayan anne ZeynepSarak, "MehmetAli'm bayram üstü neredesin?" diye ağıt yaktı. Acı haberi duyan ailenin yakınları ve komşuları da eve akın etti. Eve Türk bayrağı asılırken, baba MustafaSarakmetanetini korumaya çalışarak taziyeleri kabul etti. İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz de şehidin babasına destek olmaya çalıştı.

        BAYRAMLAŞMAYA GİDERKEN ŞEHİT EDİLMİŞ

        Ailenin 5 çocuğundan biri olan ve 2 yıl önce de bir kardeşini trafik kazasında kaybettiği belirtilenMehmetAliSarak'ın, görev yaptığı birliğindeki bayramlaşma törenine giderken şehit edildiği öğrenildi.

        KENTİN 9'UNCU ŞEHİDİ

        Osmaniye, terör saldırılarının başladığı Temmuz ayından bu yana en çok şehit veren illerden biri. Kentin 9'uncu şehidi olanMehmetAliSarak'tan önce Osmaniye 1 Ağustos'ta Kars'ta Jandarma Uzman ÇavuşAliGökçe'yi, 4 Ağustos'ta Şırnak'ta Jandarma Uzman ÇavuşMehmetAcar ile Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Ölmez'i, 12 Ağustos'ta Jandarma Uzman Çavuş Fatih Gökşen'i, 15 Ağustos'ta Bingöl'de Jandarma Astsubay Muhammet Gürlek'i, 22 Ağustos'ta Şırnak'ta Jandarma YüzbaşıAliAlkan'ı, 3 Eylül'de Mardin'de Polis Memuru Akif Hatunoğlu'nu, 6 Eylül'de de Hakkari Dağlıca'da Uzman Çavuş Harun Saltalı'yı teröre kurban vermişti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ