Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan Konya'da açıklamalar

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin Konya'da düzenlediği akşam yemeğinde konuştu.Davutoğlu, devlete ve terör örgütü PKK'ya yapılan 'çatışmasızlık' çağrısına yanıt olarak "Türkiye'de silahlar bırakılana, meşru güvenlik güçlerimiz dışında tek bir silahlı unsur kalmayana kadar mücadele devam edecek. Silahları gömün. Değil toprak altına, magmaya kadar gömün" dedi.

        Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar;

        Dağlıca'da 6 Eylül'de oğlunu kaybeden kahraman anne ve baba da aramızda.Zor coğrafyalarda yaşamak zorlu sınavlardan geçmek anlamına geliyor.Etrafımızda bir ateş çemberi var. Bu ülkenin bölünemeyeceğini herkes gördü. Bir çatışmasızlık ortamına girilmesini için çağrıda bulunanlar var. Türkiye'de silahlar bırakılana kadar mücadelemiz devam edecek. Bu mübarek Arife gününde Türkiye'nin huzuru için çaba sarfedenlere sesleniyorum. Silahları gömün! Silah üzerinden dayatma yapmak isteyenlere hep beraber omuz omuza vererek bir arada oluruz.

        Türkiye'de silahlar bırakılana, güvenlik güçleri dışında silahlı unsur kalmayana kadar mücadelemiz devam edecek. Bütün bu patlayıcıların, mermilerin karşısındaki en büyük kuvvet, gönüllerimizdeki muhabbet duygusudur.

        SÖZCÜ GAZETESİNİN MANŞETİ

        Bugün adını anmaktan burada imtina edeceğim ama çok satan bir gazete ve her zaman yalanıyla maruf olan bir gazete bir manşetle yayınlandı. Sayın Cumhurbaşkanımızın geçen hafta teröre karşı milyonlarca nefes mitinginde birlikte olduğumuzda zikrettiği bir söz; doğru ve arkasında durduğumuz bir söz üzerine 'Yerli ve milli 550 milletvekilini Meclis'e gönderin' diye halka hiçbir parti ayrımı yapmadan bir çağrıda bulunduğunda bir takım tepkiler geldi.

        "MİLLİ OLMAK KANLA, GENETİKLE DEĞİL, ZİHNİYETLE OLUR, BU TOPRAKLARA BAĞLI OLUP, OLMAMAKLA OLUR"

        Bugün bu gazete manşetinden yıllarca bu millete hizmet için gece gündüz çalışan bazı bakanlarımızı da manşetinden göstererek ve bunların Kürt olduğunu ifade ederek 'Bunlar mı milli' diye sordu.

        Sizin gibi milli olmaktansa bu vatanın birliği için gece gündüz çalışan o Kürt kardeşlerimizin gibi milli olmak en büyük onurdur.Milli olmak, kanla değil, genetikle değil, zihniyetle olur, bu topraklara bağlı olup, olmamakla olur.

        İSRAİL ASKERİNİN ÖLDÜRDÜĞÜ KIZ

        Türkiye kritik bir süreçten geçiyor. Şu anda hepimizin gönlünde Kudüs var. Yüreğimiz Filistin'dedir, Somali'dedir.El-Halil şehrinde 18 yaşında genç bir kızımız hain işgalci İsrail askerine direnmesi karşısında vurularak şehit edildi.

        Tesettürlü herhangi birisi potansiyel canlı bomba görüldüğü için, tesettüründen vazgeçmediği için şehit edildi.

        YASAKLANAN SEÇİM ŞARKISI

        Haydi Bismillah'tan rahatsız olanlar var. CHP, YSK'ya başvurdu ve yasaklattı. Bu, gönlümüzden söylememize engel değil.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ