Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Selahattin Demirtaş bayram namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı

        HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, bayram namazınıDiyarbakır'da İmamı Şafii Camii'nde kıldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        İşte Demirtaş'ın konuşmasından satır başları:

        -Ben öncelikle tüm inananların, tüm İslam aleminin bayramını kutluyorum. Bayramın ruhuna uygun bir yaşam inşaa edebilirsek inşallah her günümüz bayram havasında geçecektir. İnşallah yakın zamanda hem kendi coğrafyamızda hem de kanın aktığı her yerde barışın olduğu bir geleceğe ulaşırız. Allah hepinizden razı olsun.

        "ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜN PARÇASI OLMAMAK İÇİN..."

        -Siyasi bir karardır. O günkü koşullarda çözümsüzlüğün parçası olmamak için görev aldık. Bakan arkadaşlarımız AKP hükümetinin teşiriyle karşı karşıya kalmıştır. Kendilerinden olmayan hiçkimseyi hükümet ortağı olarak kabul etmiyor. Biz özellikle neden koalisyon yapmıyorsunuz diyenlere cevaben bu görevi kabul ettik. Bırakın bakan olarak görmeyi haşa insan olarak bile görmüyorlar.(İstifa metniyle ilgili olarak)Parti genel merkezimizin ve benim bilgim dahilinde hazırlanan bir metindi. Evet ortak bir siyasi mesaj olarak hazırlandı. Bizde saray yok kendi metnimizi kendimiz hazırlıyoruz.

        "KİMSE KORKARAK BİZE OY VERMESİN"

        Son bir kaç güne girildiğinde gerçekten güvenlik yoksa orada tartışırız. Ama bu 3 sandık, 5 sandık olur. Sandıklarla ilgili güvenlik problemi yok. Kimse korkarak bize oy vermesin. Biz korku ile oy almıyoruz. Seçmene hakaret etmesinler. Korkudan HDP'ye oy verdim diyen varsa bize başvursun, gereğini yapalım.

        -Seçim öncesinde de adil yürümüyordu şimdi de aynı şekilde ilerliyor. Yanlışlarımız elbette var. Bu seçim bizim ve diğerleri arasında geçiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ