Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Devlet Bahçeli'den bayram mesajı

        MHP Genel Başkanı Bahçeli, acı günlere son verilmesi gerektiğini vurgulayarak “Terörle mücadele kesintisiz devam etmeli. Terör meselesi birilerinin dediği gibi ‘Kürt meselesi’ değildir. Bunun kökü kazınmalıdır” dedi

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kurban Bayamı’nın ilk gününü Ankara’da geçirdi. Bayram namazını Gazi Merkez Camii’nde kılan Bahçeli, eski MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in Beştepe’deki mezarını ziyaret etti. Milletin bayramı çok büyük bir üzüntüyle karşıladığını belirten Bahçeli, arife günü de dahil bayrama yaklaşılırken çok sayıda polis, asker, korucu ve vatandaşın şehit edildiğini anımsattı. Bayramdan sonra, bayramın bütün ulvi değerleriyle birlikte kaynaşma, yakınlaşma ve kardeşçe yaşama arzusunun öne çıkarılarak acı günlere son verilmesi gerektiğine inandıklarını söyleyen Bahçeli, “Terörle mücadele kesintisiz devam etmeli. Artık anlaşılmıştır ki terör meselesi Türkiye’de birilerinin söylediği gibi ‘Kürt meselesi’ değildir. Türkiye’yi bölmeye yönelmiş bir ihanet şebekesinin başta Kürt kardeşlerimize ve milletimizin bütün fertlerine yapılan saldırıdır. Bunun kökünün kazınması lazımdır. Türkiye’de bir arada yaşamayı kuvvetlendirebilecek bir kardeşlik şuurunun geliştirilmesinde yarar vardır” dedi.

        ‘KENDİNE ÇEKİDÜZEN VERMELİ’

        Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiren Bahçeli şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanı kendisine çekidüzen vermeli. Sözlerinin nereye gittiğini iyi anlamalı. Ben merak ediyorum. Her gün vatanın bir köşesinde bir aile büyük acıyla karşı karşıya kaldığında, analar ağladığında, feryatların dillendirildiği bir ortamda evde nasıl uyuyor? Çocuklarıyla beraber bir akşam yemeğini nasıl geçiriyor? Hiç mi vicdanı sızlamıyor bu adamın? Kalkmış 550 tane milletvekili, ne yapacaksın sen Cumhurbaşkanı olarak milletvekilini. Sayın Cumhurbaşkanı’nın sonu felaket. İyi gitmiyor.”

        ‘GÖSTERMELİK AYRILIK’

        Bahçeli, HDP’li 2 bakanın geçici hükümetten istifa etmesiyle ilgili de, “Bunun değerlendirilecek hiçbir tarafı yok. Seçim yapmak için her yolu denediler. Şimdi de beraberce bu hale gelen Türkiye’de ortaklarıyla bana göre göstermelik bir ayrılığa düşmüş oldular” dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, siyasi partilere çağrısıyla ilgili de Bahçeli, “Çağrı yapacağına terörle mücadelede kararlılık göstersin” diye konuştu.

        ‘O HÂKİM GÖREVDEN ALINMALIDIR’

        Cizre’de, seçim sandıklarının birleştirilmesiyle ilgili soruya da Bahçeli, şu yanıtı verdi: “Burada 3 mahalleye PKK’lılar hâkim olmuş. Buna son verilecek yerde, bu 3 mahallede seçim yapılamıyor diye bir gerekçeyle orada sandıkların kaldırılıp bir başka yere nakli, Türkiye Cumhuriyeti devletinin toprakları üzerindeki hükümranlık haklarının bir kısmını seçim bahanesiyle terk etmek demektir. O hâkim kimse görevden alınmalıdır ve savcılar harekete geçmelidir.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ