Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP'li Özel'de Hac faciası açıklaması

        CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Kurban Bayramı yeni bir başlangıç derken bu defa da Suudi Arabistan'dan gelen korkunç bir haberle hepimiz sarsıldık" dedi.

        Özel, partisinin Saruhanlı ilçe teşkilatınca düzenlenen bayramlaşma programında Mina'daki izdihamla ilgili açıklamalarda bulundu.

        Türkiye'de son yıllardaki bayramların bayramlara benzemediğini söyleyen Özel, Suudi Arabistan'da meydana gelen izdihamın İslam alemini, mübarek bayram gününde büyük üzüntüye boğduğunu ifade etti.

        "Bayram coşkusu yaşamaya hasret kaldık" diyen Özel, her gün yeni bir acı haber ve üzüntünün yaşandığını aktararak şunları kaydetti:

        "Özellikle 7 Haziran seçimlerinde itibaren seçimlerden önce olmayan şiddet, kavga gözyaşı, şehit haberleri her gün bir ananın yüreğine düşen, onlarca ananın yüreğine düşen acı Türkiye'deki herkesin yüreğini parçalıyor. Kurban Bayramı yeni bir başlangıç derken bu defa da Suudi Arabistan'dan gelen korkunç bir haberle hepimiz sarsıldık. 800'e yakın hacı adayı hayatını kaybetti. Şeytan taşlamışlar, oradan sonra hacılık görevlerini yerine getirmişler. Ayrılırlarken büyük bir izdiham sonucunda hayatlarını kaybettiler. Yüreğimiz ağzımıza geldi. Tabii ateş düştüğü yeri yakıyor."

        "HACI ADAYLARIMIZI ÖLÜME YOLLAR GİBİ GÖNDERİYORUZ"

        Özel, izdihamın yaşandığı bölgede çok az sayıda Türk hacının olduğu bilgisine ulaştıklarını aktararak, hangi ulustan olursa olsun insanların hayatlarını kaybetmesinin çok üzücü olduğunu söyledi.

        Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, 1999-2000 yıllarında, Suudi Arabistan'daki hac organizasyonlarının daha iyi hale nasıl getirilebileceğine ilişkin rapor hazırladığını hatırlatan Özel, "Sormak lazım 13 yıldır iktidardasınız. Orada olabilecek her türlü faciayı öngören oradaki ihmalleri eksiklikleri söyleyen raporlar yazmışsınız. Onun gereğini yapmadan, her bir hacı adayına dolar kazanacağı bir obje olarak bakan, insana değer vermeyen, dolar ve petrol dışında hiçbir şeye değer vermeyen Suudi Arabistan'a hacılarımızı ve hacı adaylarımızı ölüme yollar gibi gönderiyoruz" ifadelerini kullandı.

        Bayramlaşma programına, CHP İl Başkanı Mustafa Ada ile ilçe başkanları ve partililer katıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ