Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehit babası: Kurbanını kestik ama dağıtmak nasip olmadı

        HT GAZETE

        Saldırılarda şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Ali Çakar’ın acı haberi Adana’nın Saimbeyli İlçesi’ndeki ailesini yasa boğdu.

        Anne Kadem Çakar ve baba Bayram Çakar’ın ağıtları yürekleri parçaladı. Baba Çakar, “Bir Ali’m gitti, gerekirse bir Ali daha yetiştiririm” dedi. Oğlunu bayramın ilk günü aradığını ve bayramlaştıklarını belirten baba Çakar, “Bana ‘Baba biraz uyuyup nöbete gideceğim’ dedi. Ben de ‘Oğlum kendinize dikkat edin, Allah’a emanet olun’ dedikten sonra telefonu kapattı. Daha önce bana ‘Baba benim adıma kurban al, kes ve dağıt’ demişti. Kurbanını kestik ama dağıtmak nasip olmadı” diye konuştu.

        Çakar’ın cenazesi, Şırnak’ta düzenlenen törenin ardından uçakla Adana’ya gönderildi. Şehit Çakar’ın, Facebook’ta “Hava sıcak diye söylenip durmayın. 40 derece güneşin altında arazide terörist peşindeki asker ne yapsın?” ve genel seçimlerin yapıldığı 7 Haziran’da “Silahların artık bir değeri kalmadı” paylaşımları dikkat çekti

        2 yıldır görev yapıyordu Şehit Uzman Çavuş Mehmet Ali Bozkurt’un ölüm haberi ise Adıyaman’ın Kâhta İlçesi’ndeki baba ocağını yasa boğdu. Bayram günü acı haberi alan 9 çocuklu Hacı ve Naile Bozkurt çiftinin evinden Kürtçe ağıtlar yükseldi. Uzman çavuşun Kahta’da düzenlenecek törenle toprağa verileceği bildirildi. Şehit Bozkurt’un 2 yıldır uzman çavuş olarak görev yaptığı ve bir kardeşinin de askerde olduğu öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ