Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Hangi partinin ne kadar oy aldığından daha çok..."

        CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, 1 Kasım'ın, Türk demokrasisinin sınav vereceği bir gün olacağını belirterek, "Bu seçimde önemli olan hangi partinin ne kadar oy aldığından daha çok, seçim meşru mu değil mi noktasıdır. 'Meşru değil' tartışması başlarsa kimin ne oy aldığının bir önemi yok" dedi.

        Tekin, Gazi Mahallesi'nde, yakınında yaşanan kavgada kimliği belirlenemeyen bir kişinin silahından çıkan kurşunla ağır yaralanan 17 yaşındaki Ahmet Emre Çavuş'u, tedavi gördüğü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ziyaret etti.

        Ziyaretin ardından Çavuş'un sağlık durumu hakkında gazetecilere bilgi veren Tekin, olay yerinde birçok kamera olmasına rağmen suçlunun yaklaşık 60 gündür bulunamamasını büyük bir eksik olarak gördüğünü söyledi.

        Ahmet Emre zengin bir ailenin çocuğu olsa, suçlunun hemen bulunacağını öne süren Tekin, "Ne kadar fizik tedaviyle iyileşecek dense de bu çocuk ömür boyu annesinin bakımına muhtaç kaldı. Ailenin hiçbir sosyal güvencesi yok. Neredeyse her evde bir silah var. 14-15 yaşındaki çocukların silah taşıdığı bir ortamda yaşıyoruz. Ahmet Emre'nin yaşadığı olayı bir başka yurttaşımızın yaşamaması için başta milletvekilleri olmak üzere herkesin silahlarını toprağa gömmesi lazım. Suçlunun bulunması için CHP olarak sonuna kadar ailenin yanında olacağız" değerlendirmesinde bulundu.

        Gündeme ilişkin soruları da yanıtlayan Tekin, sandıkların taşınmasına ilişkin soru üzerine şöyle konuştu:

        "1 Kasım, Türk demokrasisinin sınav vereceği bir gündür. Batı ilk kez bu kadar yoğun bir şekilde Türkiye'deki seçimlerin nasıl geçeceğini merak ediyor. Başta CHP olmak üzere bütün partiler seçim güvenliği konusunda sınavdan geçecekler. Bu seçimde Adalet, İçişleri ve Ulaştırma bakanlıklarına çok büyük görev düşüyor. Bu üç bakanlığın mutlaka bağımsız olması lazım. Özellikle YSK büyük bir sınav veriyor. Bu seçimde önemli olan hangi partinin ne kadar oy aldığından daha çok, seçim meşru mu değil mi noktasıdır. 'Meşru değil' tartışması başlarsa kimin ne oy aldığının bir önemi yok."

        Tekin, seçime sayılı günler kala yapılan anketlere de değinerek, oyunu artıran tek partinin CHP olduğunu savundu.

        ABD ve Rusya'nın Suriye konusunda anlaştıkları yönündeki söylemlere ilişkin soruya da Tekin, "İktidar, Suriye konusunda da kandırılmıştır. Ama kimin kandırdığını bilmiyoruz, araştırıyoruz. Önümüzdeki hafta kimlerin kandırdığını paylaşacağız. Bugünkü meselelerin bu yanlış dış politikadan kaynaklandığını unutmamalıyız. Etrafınızdaki komşuları kendinize düşman yaparsanız huzur içinde yaşayamazsınız. 1 Kasım'dan itibaren dış politikadaki bütün yanlışları ortadan kaldırıp, yeniden 'Yurtta sulh cihanda sulh' diyeceğiz" yanıtını verdi.

        "OĞLUM 56 GÜNDÜR YOĞUN BAKIMDA"

        Anne Zeynep Çavuş ise oğlunun serseri bir kurşun nedeniyle 56 gündür yoğun bakımda solunum makinesine bağlı olduğunu söyledi.

        Oğlunun boynundan aşağısının felç olduğunu ifade eden Çavuş, "Ahmet Emre, yatağa bağlı, vereceğimiz bir damla suya muhtaç. Onu bu hale getiren adam elini kolunu sallayarak geziyor. Oğlumun yeniden ayağa kalkması tamamen fizik tedaviye bağlı. Doktorlar, 'Oğlunuz daha çok genç, hücreleri toparlayabilir ve tekrar ayağa kalkabilir' dedi" şeklinde konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ