Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Marmara Bölgesi için kuvvetli yağış uyarısı!

        İstanbul'da beklenen sağanak yağış etkili oluyor. Mega kent sakinlerinin uyarıları dikkate aldığı görülürken, itfaiye ekipleri de olası sel ve su baskınlarına karşı teyakkuza geçti

        HAVA TRAFİĞİ ETKİLENDİ

        Kentte etkili olan şiddetli yağış nedeniyleAtatürkHavalimanı'ndaki bazı iç ve dış hat seferlerinde gecikmeler yaşandı.

        İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan sağanak, hava trafiğini aksattı.

        Şiddetli yağış nedeniyleAtatürkHavalimanı'na inmesi gereken uçaklar, havada tur atmak zorunda kaldı.Havalimanından kalkmaya hazırlanan uçaklarda da gecikmeler meydana geldi.

        Havalimanıyetkilileri, uçakların güzergahında bulunan elektrik yüklü kümülüs bulutları nedeniyle hava trafiğinde aksamaların yaşandığını, ilerleyen saatlerde bazı uçakların çevre havalimanlarına yönlendirilebileceğini bildirdi.

        BUDO 4 SEFERİ İPTAL ETTİ

        Bursa Deniz Otobüslerinin (BUDO) 4 seferi, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

        Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliğinden yapılan açıklamada, BUDO'nun 21.30'daki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) ve 21.30'daki İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferlerinin hava muhalefeti nedeniyle iptal edildiği bildirildi.

        Bu arada, 19.00'daki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) ve 20.00'deki İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferleri de yapılamadı.

        MARMARA'DA BEKLENEN YAĞIŞ ETKİLİ OLDU

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi için sağanak yağış uyarısında bulunmuştu. Uyarıların ardından havanın kararmasıyla birlikte beklenen sağanak yağış akşam saatlerinde başladı. Sağanak yağışa iş çıkışında yakalanan vatandaşlar şemsiyelerle korunurken, uyarıları dikkate almayan kimi vatandaşlar ise yağmur altında ıslanmak durumunda kaldı. Yağış nedeniyle araç trafiğinde yer yer trafik oluşurken toplu taşıma araçlarına binmek isteyen vatandaşlarda durak saçaklarına sığındı. Aniden bastıran yağışın zaman zaman etkisini azaltması nedeniyle herhangi bir taşkın veya su baskınları yaşanmadı. İtfaiye ekipleri ise olası taşkın ve su baskınlarına karşı yapılacak ihbarlar nedeniyle hazır bekletildi.

        İstanbul'da asıl yağışın yarın görüleceğini ve tedbir alınması gerektiğini açıklandı.

        Meteroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde bugün ve gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yağış görüleceğini bildirdi.

        Meteoroloji yağışların; Trakya (Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ) ile Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova ve İstanbul çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olacağı tahmininde bulundu ve meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtınalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

        İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

        Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; yurdumuzun batı kesimlerinin bugün etkisine girdiği yeni yağışlı hava yarın da devam edecek.

        EDİRNE'DE METRE KAREYE 100 KİLO YAĞIŞ BEKLENİYOR

        Edirne'de sağanak yağmur etkili oldu. Kentte 1 saat içinde metre kareye 21 kilo yağış düşmesi nedeniyle göle dönen bazı caddeler trafiğe kapatıldı. Meteoroloji yetkilileri kuvvetli yağış nedeniyle vatandaşı sel uyarısında bulundu. Kentte 24 saat içinde 100 kilo yağış beklenmesi uyarısında bulunan yetkililer vatandaşı su baskını ve sel konusunda dikkatli olmalarını istedi.

        Edirne'de öğleden sonra yağan sağanak yağmur etkili oldu. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar saçakların altına girerek korunmaya çalışırken trafikte seyir halindeki sürücüler su dolu caddelerde ilerlemekte zorlandı. Kentte İlhami Ertem ve Sadık Ahmet Caddeleri trafiğe kapatıldı. Trafik polisleri caddeden ilerlemeye çalışan sürücüleri alternatif yollara yönlendirirken dikkatli olmaları konusunda uyardı.

        SEL UYARISI

        Hava sıcaklığının 14 dereceye düştüğü kentte Meteoroloji yetkilileri kentte sel uyarısında bulundu. Yetkililer kentte sabahın ilk ışıklarına kadar etkili olacak ve zaman zaman şiddetini artırarak yağacak sağanak yağmurun metre kareye 50 ila 100 kilo yağış düşmesini beklediklerini bildirdi.

        28.09.2015 Pazartesi; Marmara, Kuzey ve İç Ege, Göller Yöresi ile Eskişehir, Rize, Artvin, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Doğu Akdeniz'in Toroslar Mevkiinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların; Marmara bölge genelinde kuvvetli (20-50 kg/m2), Çanakkale, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne ile zamanla İstanbul'un batı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor.

        29.09.2015 Salı günü; Marmara, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Sivas ve Kayseri çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların; Edirne, Kırklareli, Rize, Düzce, Zonguldak, Bartın ile İstanbul, Sakarya ve Kocaeli'nin kuzey kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege'de Kuzey yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

        30.09.2015 Çarşamba günü; Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Akdeniz ile Antalya, Malatya, Erzincan ve Ardahan çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların; Batı Karadeniz kıyıları ile Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

        Yağışlı havanın hafta ortasından sonra kuzey ve doğu kesimlerde araklıklarla etkisini sürdüreceği, hafta sonunda yurdu terk edeceği tahmin ediliyor.

        Hava sıcaklığının Pazartesi batı kesimlerden başlayarak iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede (4-8 derece) olmak üzere ülke genelinde azalacağı tahmin ediliyor.

        Yağışların özellikle Marmara ve Batı Karadeniz'de fırtına ile birlikte kuvvetli ve yer yer şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, dolu, fırtına, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

        BUDO'dan sefer iptalleri!

        Bursa Deniz Otobüslerinin (BUDO) 4 seferi, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

        Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliğinden yapılan açıklamada, BUDO'nun 21.30'daki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) ve 21.30'daki İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferlerinin hava muhalefeti nedeniyle iptal edildiği bildirildi.

        Bu arada, 19.00'daki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) ve 20.00'deki İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferleri de yapılamadı.

        CHA - DHA - AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ