Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Recep Tayyip Erdoğan'dan diplomasi trafiği: Teröre karşı Fransa, Suriye için Brüksel, G-20 için Japonya

        Bahar BAKIR / GAZETE HABERTÜRK

        Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 4 Ekim’de başlayacağı diplomasi programının ilk durağı Fransa’nın Strasbourg kenti olacak. Erdoğan burada “Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses” mitingine katıldıktan sonra aynı gün Belçika’nın başkenti Brüksel’e geçecek. Cumhurbaşkanı’nın Brüksel ziyareti iki ayaklı planlandı. Erdoğan, Brüksel’de hem hükümet yetkilileri ve kraliyet ailesiyle görüşecek hem de AB süreci kapsamında önemli görüşmelere imza atacak. Türkiye’nin karnesi olarak görülen “2015 AB İlerleme Raporu”nun açıklanmasından önce Brüksel’de olacak Erdoğan’ın; AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile görüşmesi bekleniyor. Erdoğan’ın ajandasında AB ’nin Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılara yönelik yardımları, PKK terörü ile mücadele, Türkiye sınırında güvenli bölge oluşturulması gibi önemli konular yer alacak. AB ’nin gündemi ise çözüm sürecinin devam etmesi, terörle mücadele ve Suriyeli sığınmacılar ile yabancı savaşçıların durumu olacak.

        CEO TOPLANTISI

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7-9 Ekim tarihleri arasında G-20 kapsamında Japonya’ya resmi ziyaret gerçekleştirecek. 8 Ekim’de Tokyo’da üst düzey CEO Roundtable toplantısına katılacak olan Erdoğan, Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile de görüşecek.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önümüzdeki dönemde ziyaret gerçekleştireceği ülkeler arasında Almanya ve AB D de bulunuyor. Erdoğan’ın, AB D’de dünyanın en büyük külliyesi olacak, Mimar Sinan tarzını yansıtan Maryland Külliyesi’nin açılışını yapması planlanıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ