Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Pakistan Genelkurmay Başkanı Ankara'da

        Şerif, geçen yıl Peşaver'de yaşanan askeri okul saldırısında hayatını kaybeden öğrenciler için AK Parti Hatıra Ormanı'nda düzenlenen fidan dikme törenine katıldı.

        Rahil Şerif, Kur'an tilavetinin ardından yaptığı açılış konuşmasında, Ankara'da 97 kişinin yaşamını kaybettiği terör saldırısını kınayarak, Pakistan halkının, Türk halkının üzüntülerini paylaştığını söyledi.

        Bu terör saldırısının masumların canına mal olduğunu dile getiren Şerif, "Pakistan da aynı şeyleri yaşamıştı. Bu nedenle Türkiye ile terörizme karşı birlik içinde olacağız" diye konuştu.

        Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da saldırıda hayatını kaybedenler için başsağlığı dilerken, terörün önüne ancak ülkeler arası işbirliğiyle geçilebileceğini vurguladı.

        Ak, Pakistan'da yaşanan terör olayında da 145 öğrencinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, dikilen fidanlarla o öğrencilerin anılarını taze tutup, yaşatacaklarını ifade etti.

        Konuşmaların ardından Şerif, Belediye Başkanı Ak'a plaket takdim etti.

        Fidan dikiminin ardından sona eren törene, Şerif ve Ak'ın yanı sıra Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Suheyl Mahmud, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları, Pakistan Elçiliği Uluslararası Okulu çalışanları ve öğrencileri de katıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ