Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Vali Baruş'tan, CHP Bolu Milletvekili Özcan'a tazminat davası

        Bolu Valisi Aydın Baruş'un, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan hakkında suç duyurusunda bulunarak, manevi tazminat davası açtığı bildirildi.

        Vali Baruş'un avukatı aracılığıyla Bolu Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimliği'ne verdiği dilekçede, Özcan'ın 30 Ağustos 2015'te CHP Bolu Merkez İlçe Başkanlığı'nın organizasyonuyla düzenlenen fener alayı programında kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, kendisi hakkında doğru olmayan isnatlarda bulunduğu belirtildi.

        Özcan'ın, konuşmasında bu etkinliği yapmamaları konusunda Vali Baruş tarafından defalarca uyarıldıklarını söylediği ifade edilen dilekçede, "Müvekkilimizi yapılan etkinliği engellemeye çalışmakla, iktidar partisinin mensubu olmakla ve AK Parti'nin il başkanı gibi davranmakla itham etmişti. Bu şekliyle davalı müvekkilimize karşı iftira suçunu işlemiş ve doğru olmayan isnatlarda orada bulunan halkı Valilik makamına karşı kışkırtmak suretiyle yuhalatmıştır. Müvekkilimizin bu etkinliğin engellenmesi yönünde hiçbir yazılı veya sözlü engelleme talimatı yoktur. Etkinlik yapılmış, müvekkilimiz toplumsal algının hedefi haline getirilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

        Davalı Özcan'ın konuşmasında Vali Baruş hakkında TCK'da ağır bir suç olarak kabul edilen "Terör örgütüne yardım ve yataklık" suçu isnadında da bulunduğu vurgulanan dilekçede, şunlar kaydedildi:

        "Davalı aynı konuşma esnasında müvekkilimize defalarca hakaret etmiştir. Bolu Valisi olan müvekkilimize karşı 'emperyalist güçlerin yerli işbirlikçisi olmak ve eli kanlı terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık etmek' gibi çok vahim ve talihsiz sözler sarf etmiştir."

        Tüm bu hususlar Bolu İl Emniyet Müdürlüğünce ve oradaki medya tarafından kayıt altına alındığı ve yerel ve ulusal basında da yer aldığı belirtilen dilekçede, bu kapsamda suç duyurusunda bulunularak, 100 bin liralık manevi tazminat davası açıldığı ifade edildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ