Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstiklal'de tek tekerlekli denetim devri

        GAZETE HABERTÜRK

        şehir trafiğine alternatif olarak üretilen kendinden dengeli elektrikli Airwheel Tekteker’i Türkiye’de ilk defa Beyoğlu Belediyesi zabıtası kullanmaya başladı. Ekipler, İstiklal Caddesi’nin ara sokaklarını tektekerle çok daha rahat denetliyor.

        Belediye çalışmalarını daha hızlı ve daha pratik hale getirmek amacıyla zabıta ekipleri bünyesine 6 adet ‘Tekteker’ araç ekledi. Ginger olarak da bilinen jiroskop teknolojisine sahip ve bir saatte şarj olan elektrikli tektekeri, 18 kilometre hızla 10-20 kilometre kullanmak mümkün. Şehir trafiğine alternatif olarak üretilen tekteker, zabıta ekiplerinin vatandaşlar arasında sık bir şekilde dolaşarak isteklerini karşılama noktasında kolaylık sağlıyor.

        Beyoğlu Belediyesi Zabıta Müdürü Ahmet Öztürk, “Özellikle kapalı alanlarda, yani acil ulaşılması gereken noktalara ulaşmak anlamında böyle bir teknolojiyi bünyemize kattık. Bizde gingerler vardı, tabletlerle denetim yapıyorduk ama şimdi altı tekteker araçla ulaşılması zor olan yerlere daha çabuk ulaşıyoruz” dedi.

        Tektekeri ilk olarak kullanmaya başlayan zabıta memuru Sami Gedik, “İstiklal Caddesi’nde bize çok kolaylık sağlıyor. Vatandaşların yardımına daha hızlı gidebiliyoruz. Bu aleti park etme gibi bir sorunumuz yok, tektekeri elimizde çanta gibi taşıyoruz” şeklinde konuştu.

        Araç firmasının Türkiye temsilcisi Hasan Basri Özaydın ise taşınabilir tektekerin, uzun mesafeli yollar için uygun olmadığını, ara yollarda, yaya kaldırımlarında kullanılabildiğini kaydederek şöyle konuştu: “Bagajda, otobüste, metroda çanta gibi elde taşınabilen tekteker, asfalt, kilit taşı, parke, kaldırım ve toprak yol dahil hemen her türlü yol şartlarına göre tasarlandı. Hem çevre dostu hem de ekonomik olan elektrikli tekteker, şehir trafiğine alternatif olarak tasarlandı. Tekteker, içindeki jiroskop teknolojiyle çalışıyor ve hızlandığı sürece kendisini dengede tutuyor. Kenarlarında açılır katlanır iki pedalı bulunan araç, binicisinin vücut hareketlerini komut olarak algılıyor ve öne eğildiğinde hızlanıyor, topuklara ağırlık verince yavaşlayıp duruyor.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ