Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Demirtaş: Koalisyon olsun ülke nefes alsın

        Ferhat ERDOĞAN / İSTANBUL

        HDP Eş Başkanı SelahattinDemirtaş, partisinin Küçükçekmece'de düzenlediği İstanbul 3. bölge kahvaltı etkinliğine katıldı. Ülkenin koalisyonla yönetilmesi gerektiğini savunanDemirtaş"Bırakın 4 yıl en azından bir dönem koalisyonla yönetilsin ülke, bir nefes alsın. Sonra çalışır çabalarsanız, kendinizi halka yeniden anlatıp ikna ederseniz. Ama hayır tek bir güne bile tahammülleri yok" dedi.

        'KAN REVANDAN SORUMLUSUNUZ'

        Seçim mitingi yapmamalarının nedenini de anlatanDemirtaş, "Daha Ankara katliamının taziyesini yüreğimizde taşırken, daha mezarlarımızın toprağı kurumamışken coşkulu büyük sevinçli mitingler yapabilecek ruh hali yok halkımızda. Her gün cenazelerin Türkiye'nin her tarafına gittiği bir toplumuz. Böyle bir ortamda kampanya yürütmek de mümkün değil. Biz yapamıyoruz. Yapabilenler yok mu? Var tabii ki. Örneğin ülkenin Başbakan'ı. Bizi miting yapamamakla suçluyor. Özrü, suçlaması kendi kabahatinden büyük. Dehşet bir şey. Başbakanı bu ülkede muhalefetin neden miting yapmadığını ya da yapamadığını, ya anlamaktan uzak ya da anlıyor da anlamazlığa veriyor. Şu anda ilkenin içinde bulunduğu kan revan ortamından siz sorumlusunuz" diye konuştu.

        'BAŞBAKAN OLDUĞUNU İDRAK EDEMEDİ'

        Başakan Ahmet Davutoğlu'nu eleştirenDemirtaşşunları söyledi: "Hiçbir zaman başbakan olduğunu ve ülkede olup bitenden sorumlu olduğunu idrak edemedi. Konuşmalarını bir dinleyin zannedersiniz ki biz iktidardayız. Kendisi muhalefette sürekli bizden hesap soruyor. Ne diyelim yani işin doğrusu ülkemizde bu acılar olmasa biz kendisinden memnunuz. Kolay lokma bizim için. Ama ülke için kökü zarar. Biz böyle bir adama ülkeyi teslim etmişiz. Sınıf başkanlığı yapamayacak birine 80 milyonluk ülke teslim edilmiş durumda. Onu hangi sınıfın başına başkan olarak getirseniz sınıfta kavga çıkar. 80 milyonluk ülke aylardır buna teslim işte. Ne güvenliği sağlayabiliyor, ne huzuru sağlayabiliyor. Ne kamplaşmayı, kutuplaşmayı önleyebiliyor, ne barış adına bir adım atabiliyor, ne de inisiyatifi var. Saraydan habersiz sokağa çıkamıyor. Şimdi bu Başbakan çıkmış bizi tehdit ediyor.

        '7 HAZİRAN'I KABUL ETMEDİĞİNE PİŞMAN EDECEĞİZ'

        Sizin 7 Haziran'da gidişiniz başladı. Kabul etmiyorsunuz ama iktidardan düşürdük sizi. 7 Haziran'da tepe taklak gittiniz. Yapmadık mı, başarmadık mı? İstediğiniz kadar kabul etmeyin 1 Kasım geliyor. 7 Haziran'ı kabul etmediğine bin pişman edeceğiz seni. 1 Kasım'da öyle bir sonuç çıkaracağız ki, keşke razı olsaydım diyeceksin. 'Keşke tekrar seçim yapmasaydık, 7 Haziran iyiymiş' diyeceksin."

        'SAVCILAR DA DIŞARIDA OLMALI'

        Savcıların da avukatlar gibi adalet sarayları dışındaki bürolarda çalışması gerektiğini belirtenDemirtaş, "Tarafsızlık bunu gerektirir. Ama ülkemizde nasıl? Savcılar ülkemizin asıl sahipleri gibi iktidarın, Adalet bakanlarının maalesef birçoğu emir kulu olmuş gibi" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ